2021. január 26. kedd Vanda, Paula

A női sofőrök többet aggódnak a balesetek miatt


Bár a nők többet aggódnak a balesetek miatt, mint a férfiak, mindkét nem egyaránt félti az utasai biztonságát. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piaca is a kgfb mellé igénybe vehető kiegészítő biztosítások felé mozdul - írja közleményében a Generali Biztosító.


A biztosító társaság friss kutatásából kiderül, hogy Magyarország lakosainak 56 százaléka ül alkalmanként a volán mögé. Rendszeresen inkább a férfiak vezetnek, a nők nagy része szívesen átadja a kormányt, akik egyébként jóval több kockázati tényezőt vesznek számításba. A sofőrök közel 60 százalékának még sosem volt balesete, 22 százalékuk már okozott káresetet, harmaduk pedig vétlen félként élt át autóbalesetet.

A sofőrök közel fele nem tart a leggyakoribb balesetek egyikétől sem.

Leginkább szeretteik biztonságát féltik a sofőrök, a gépjármű épsége csupán másodrangú. Mindössze a volán mögött ülők 37 százaléka tartja rizikónak azt, hogy nagy költségekkel járó balesetet szenvedhet. Az autóval kapcsolatos anyagi károk jobban aggasztják a női sofőröket, különösen attól tartanak, hogy nagymértékű kár keletkezik a baleset során.

A részkockázatok és félelmeink enyhítésére egyre több termék található a biztosítók kínálatában, így például a kötelező mellé a bennülők balesetbiztosítása is igénybe vehető.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked