16 °C Budapest

Percről percre: ezek a legfontosabb hírek a koronavírus-járványról április 7-én

2020. április 7. 06:57

Ne maradj le a legfontosabb eseményekről, a Pénzcentrum percről percre közvetít a koronavírus-járvány elleni harc aktuális állásáról, és az egészségügyi válság gazdasági hatásairól.2020.04.08 06:55Percről percre: a legfontosabb hírek a koronavírus-járványról április 8-ánNe maradj le a legfontosabb eseményekről, a Pénzcentrum percről percre közvetít a koronavírus-járvány elleni harc aktuális állásáról, és az egészségügyi válság gazdasági hatásairól.

Norvégia enyhítene néhány, az új típusú koronavírus-járvány lassítására bevezetett korlátozáson - jelentette be Erna Solberg, a skandináv ország miniszterelnöke kedden újságírók előtt.

Ha tartható a kormányzat határozott és gyors intézkedései nyomán kialakult kedvező járványhelyzet, elegendő humánerőforrással, ápolókkal, orvosokkal, rezidensekkel rendelkezik az ország a vírus leküzdéséhez - jelentette ki Kásler Miklós az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Világszerte 5,9 millió szakképzett ápoló hiányzik az ellátórendszerből - derült ki az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) az egészségügyi világnap alkalmából kedden Genfben közzétett jelentéséből.

Az új koronavírus okozta Covid-19 betegségből már felépült páciensek vérében lévő antitestek egyetlen adagja életeket mentett koronavírussal súlyosan fertőzött 10 beteg esetében kínai kutatók tanulmánya szerint.

Újra bevezetik Magyarországon a kiskereskedelmi különadót, amelyet a járvány elleni védekezéshez létrehozott alapban használnak fel. A multinacionális kereskedelmi láncok ezen a jogcímen évente 36 milliárd forintot fognak fizetni. Az adó április 15-től vagy május 1-jétől lép hatályba.

Szlovákiában újabb 47 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját, és így 581-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az országban - jelentette be Igor Matovic miniszterelnök Pozsonyban kedden. A gyógyultnak nyilvánítottak száma ugyanaznap tizenháromra nőtt.

Hatszázhattal nőtt az elmúlt egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban, amely elérte a 17 127-et - közölte kedd esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 880-nal emelkedett, amely a legalacsonyabb adat március 10. óta.

Egy év alatt ugyan már csak 6580 magánszemély került eltiltásra a cégvezetéstől, de így is tovább emelkedett az cégvezetéstől eltiltott magánszemélyek száma. Összességében már 56808 magánszemély áll eltiltás alatt.

2020.04.07 21:04
Elkezdték kidobálgatni az emberek a felhalmozott élelmiszereket, mert megromlottak

Nem szép látvány:

{{EMBED:https://twitter.com/AtwalAjit/status/1243463155600285696?ref_src=twsrc%5Etfw}}

Ma 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon. A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként ezt a 75 ezer diákot mentesítjük a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

 

A koronavírus-járvány gazdasági sokkhatása következtében 47 ország 126 ágazata került egy kategóriával alacsonyabb minősítési kategóriába. Két nem sok jóval kecsegtető forgatókönyvvel számolnak a hitelbiztosítók, amik hazánk esetében 2,7 százalékos recessziót, és fokozódó inflációs nyomást eredményeznek.

Bébibummot hozhat 2021-re a koronavírus-járvány, mutatnak rá a korábbi járványok statisztikái. A SARS, Zika és Ebola vírusok utáni években is megugrottak a születési számok, vajon az aktuális világjárvány után Magyarországon is potyogni fognak a kisbabák?

A koronavírus-járvány miatt az itthon vagy Nyugat-Európában elbocsátott magyar alkalmazottak többsége számára nem reális alternatíva a mezőgazdasági idénymunka - derül ki egy friss elemzésből. A nagyobb mezőgazdasági vállalkozásoknak mindössze 5 százaléka képes nagy számban fogadni új munkavállalókat, a szabad feladatkörök betöltése pedig elsősorban a mezőgazdaságot korábban elhagyó munkaerő részleges visszatérésétől várható.

Az aktuális 4 százalékos értékbeli növekedés mellett a heti kiskereskedelmi adatok azt mutatják, hogy csillapodóban van a járványkamra feltöltésével megugró kezdeti kereslet a hiper-, szupermarketekben és drogériákban, így a március 23-29 közötti héten összesen 39 milliárd forintnál tetőzött.

A megváltozott helyzetre való tekintettel a Lidl Magyarország felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy vásárlóit maximálisan támogassa az új, otthoni életvitel kialakításában, és ennek jegyében elindította #maradjotthonfőzzotthon elnevezésű kampányát. Egyre többen és többet főznek otthon, amelyet a vállalat teljes mértékben támogatni kíván és amelyhez digitális segítséget is nyújt. A cég több száz ingyenesen elérhető receptvideója segíti a főzéssel eddig csak kacérkodókat és gyakorlott konyhaművészeket egyaránt, és számtalan lehetőséget kínál a kamránkban fellelhető alapanyagok felhasználására. Sőt, arra is lehetőség van, hogy Széll Tamás Michelin-csillagos séftől tanulják el a különféle fortélyokat, mindezt könnyed, szórakoztató formában.

A koronavírus veszélyhelyzet kapcsán bevezetett európai, kormányzati és jegybanki intézkedések elsősorban az emberélet feltétlen védelmére, a lakosság megsegítésére és az érintett ágazatok/vállalkozások támogatására fókuszálnak. Teszik mindezt úgy, hogy az aktuális védekezési feladatok mellett már most figyelnek a fertőzésveszély utáni általános újraindulásra - áll a szövetség közleményében.

A kormány által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedésekkel egy időben pénzügyi átcsoportosításokra kényszerültek a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány miatt, több településen már módosították az ez évi költségvetést és csökkentettek egyes juttatásokat.

Kiszállítási szolgáltatást indított a budapesti ÁRKÁD bevásárlóközpont, amelynek keretében a X., XIV., XV., XVI., XVII. kerületekben élő 65 év feletti lakosoknak szeretne segíteni az alapvető élelmiszerek, higiéniai eszközök és gyógyszerek beszerzésében. A megrendeléseket, amelyeket a beérkezések sorrendjében szállítási költség nélkül házhoz visznek, telefonon és e-mailen lehet leadni.

Bár március közepén kevesebben rendeltek online, a hónap végére szárnyalni kezdett a netes rendelések piaca és egyre szívesebben végzik a magyarok webshopon keresztül a napi bevásárlást. A higiéniai árucikkek megrendeléseinek száma csaknem megnégyszereződött, a szórakoztató elektronikai cikkek online vásárlása pedig megduplázódott a hónap végére, csak a luxuscikkek iránti kereslet csökkent drasztikusan az elmúlt hetekben. Sok kereskedőt az online értékesítés menthet meg, amely az új webshopok számának növekedésében is tapasztalható - többek között ez is kiderül egy friss elemzésből.

Átlagosan 3000 forintot kérnek egy négyzetméterért a budapesti albérletpiacon, vidéken ennél valamivel kedvezőbb az ár: a járványhelyzet azonban átrendezi a szektort, egyre több a kiadó lakás, ami máris majdnem nyolc százalékos árcsökkenést generált, derült ki egy friss kimutatásából.

2020.04.07 19:41
Hajtogasson Ön is magának saját Operatív Törzset!

Így:

{{EMBED:tiktok.com@gregtheepic/6812675521244155142}}
2020.04.07 18:34
Virtuális sétákat lehet tenni a Cambridge-i Egyetem botanikus kertjében

Ingyenes virtuális sétákat kínál az angliai Cambridge-i Egyetem botanikus kertje, hogy az emberek az új koronavírus-járvány miatti korlátozások ellenére is gyönyörködhessenek a tavasz szépségeiben. A 174 éves múltra visszatekintő intézmény hetente jelentkezik egy virtuális "egészségmegőrző sétával". Múlt héten a kertészeti részleg vezetője, Sally Petit mutatta be a nézőknek az éppen nyíló nárciszokat és orgonákat. A következő virtuális sétán pedig a Fülöp-szigeteken honos Strongylodon macrobotrysszal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az akár 18 méteresre is megnövő és hatalmas fürtvirágzattal rendelkező növény a kert egyik üvegházában található. A csaknem nyolcezer növényfajnak otthont adó botanikus kert munkatársai tippeket is adnak az otthoni zöldségtermesztéshez.

2020.04.07 18:33
Koronavírus - Történelmi csúcsra emelkedett a munkanélküliségi ráta Norvégiában

Történelmi csúcsra, 15,4 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta Norvégiában április első hetében - közölte a munkaügyi hivatal kedden. (MTI)

Rengetegen, szinte felfoghatatlanul sokan veszítették el a munkájukat egyik pillanatról a másikra, számukra egyetlen remény maradt: az alkalmazkodás. Egy munkaerő szervezéssel foglalkozó szakember is megerősítette mindez, szerinte szépen lassan el kell engednünk annak a világnak az illúzióját, amelyikben eddig éltünk.

Nagyjából a GDP 18-20 százalékával egyenértékű forrást biztosítunk a gazdaság megvédésére, ez az összeg növekedhet is, ha szükséges. Ez egy történelmi akcióterv - mondta az innovációs és technológiai miniszter keddi tájékoztatóján.

Egy újabb, korábban egészséges középkorú ember halt bele a Covid-19 szövődményeibe Horvátországban, Szlovéniában hétfő óta nem regisztráltak újabb haláleset.

Az MNB a járványhelyzet miatt vezetői körlevélben szólította fel - az eddig főképp személyes kommunikációval értékesítést végző - pénzügyi közvetítőket, hogy ügyfeleiket a továbbiakban lehetőleg telefonos, elektronikus úton szolgálják ki. A pénzpiaci közvetítők tájékoztassák a hozzájuk forduló fogyasztókat a kormányzati hitelezési könnyítésekről, a biztosításközvetítők pedig segítsék a biztosítókat olyan termékek forgalmazásában, melyek megvédhetik az ügyfeleket, amennyiben azok nehéz anyagi helyzetbe kerülnének.

A Monetáris Tanács mai ülésén fontos döntések születtek a koronavírus okozta válság kezeléséről. Az MNB folytatja a múlthéten megkezdett kamatemelését, és további intézkedéseket vezettek be az állampapírpiacon is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Magyar Nemzeti Bank tarott tájékoztatót Matolcsy György a jegybank elnöke, Kandrács Csaba, Nagy Márton és Patai Mihály a jegybank alelnökei részvételével. A sajtótájékoztatón bejelentették a jegybank újabb válságkezelő lépéseit, melyek a kormány gazdaságvédelmi akciótervét egészítik ki.

2020.04.07 16:20
Egy nyakkendőiről híres, százéves német szabóság is átállt a maszkok gyártására

A színes nyakkendőiről híres, százéves német Auerbach szabóságot elárasztják a megrendelések: két héttel ezelőtt ugyanis felfüggesztette hagyományos termékeinek gyártását, és azóta csak maszkokat varrat. (MTI)

A húsvét miatt megváltozik a nyitvatartási rend a SPAR és INTERSPAR áruházakban országszerte, s további intézkedéseket is bevezetett a kiskereskedelmi vállalat, hogy fokozza a vásárlók és a dolgozók védelmét.

2020.04.07 15:08
Bemutatták Németországban a járvány elleni védekezést szolgáló első hivatalos okostelefon-alkalmazás

Bemutatta kedden a Robert Koch német országos járványügyi intézet (RKI) a koronavírus-járvány elleni küzdelmet szolgáló első hivatalos okostelefon-alkalmazást. Az intézet szerint nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy enyhül a járvány Németországban, az viszont biztos, hogy a fertőzöttek száma és a halálozási arány tovább emelkedik. Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségben (Covid-19) szenvedők halálozási aránya 1,6 százalék, ami a duplája az egy héttel korábban regisztrált 0,8 százaléknak. A növekedés főleg annak tulajdonítható, hogy egyre több az idős beteg, és a vírus terjedésnek indult időseket ellátó intézményekben - emelte ki berlini tájékoztatóján Lothar Wieler, az RKI vezetője, hozzátéve, hogy a halálozási arány további növekedésével kell számolni. (MTI)

2020.04.07 14:59
Finnországban antitestteszteléssel követik vissza a járványt

Finnországban antitestteszteléssel fogják visszakövetni a koronavírus-járvány terjedését, a vizsgálati alanyokat véletlenszerűen választják ki a lakosságból - jelentette be kedden a finn közegészségügyi hatóság. A főbb kórházak levélben kérnek meg minden korosztályból alanyokat a vizsgálathoz. Olyanokat is invitálnak, akiknek semmilyen tünetük nincs és nem is volt. Az első antianyagtesztekhez Helsinki környékéről hívnak lakosokat. A hatóság közlése szerint a fő cél megtudni, hogy a népesség mekkora hányadának szervezetében termelődtek antitestek a vírus ellen, és ebből becsléssel elkészíteni korosztályi és területi térképet a ragályról. Finnországban a legutóbbi adatok szerint 2176-an fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól, és 27-en haltak meg a járvány miatt. (MTI)

Ahogyan az egész világban, úgy itthon is jelentős változásokat hozott a koronavírus, a gazdaságiban és társadalomban is. Miközben ilyen piaci csapkodások közepette sok befektető inkább menekül a tőkepiacokról, a magyar gazdagok azt várják, mikor szállhatnak be. Ennek pénzügyi fedezetét pedig sokan állampapír-értékesítésből teremtik meg. A privátbanki szolgáltatók körében végzett körképünkből kiderül, hogy a magyar gazdagok szinte teljesen leálltak az eddigi slágerterméknek számító szuperállampapír vásárlásával, az állomány inkább csak stagnál, és ez nem olyan jó hír a lakosságra erősen támaszkodó államadósság-finanszírozásrara nézve. Ne merüljön fel senkiben a kétség: a MÁP+-t döntően nem az átlagfizetésből élők veszik, hanem a vagyonosabb réteg.

2020.04.07 14:27
Boris Johnson nem szorul lélegeztetésre

A brit kormány egyik magas rangú tagja szerint az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök továbbra sem szorul lélegeztetésre, és nincs hír olyan diagnózisról, amely szerint Johnsonnak tüdőgyulladása lenne. (MTI)

A Forma-1 irányítói vizsgálják annak a lehetőségét, hogy nézők nélkül rendezzék meg az idei futamokat.

2020.04.07 13:53
Spanyolországban meghaladta 140 ezret a fertőzöttek száma

Spanyolországban meghaladta a 140 ezret az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzöttek száma, míg a halálos áldozatoké közelít a 14 ezerhez - tájékoztatott a spanyol egészségügyi minisztérium. (MTI)

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója.

Az Operatív Törzs online sajtótájékoztatóján részt vett Dr. Palkovics László is. Az innovációs és technológiai miniszter többek között azt is bejelentette: kamatmentes diákhitelt nyújtanak majd azoknak, akik munkájuk elvesztéséből kifolyólag képeznék át magukat.

2020.04.07 11:52
Hét prefektúrában rendkívüli állapotot hirdetett a japán miniszterelnök

Hét prefektúrában - köztük Tokióban és Oszakában - rendkívüli állapotot hirdetett ki Abe Sindzó japán miniszterelnök kedden, hogy megfékezze az új koronavírus terjedését. A rendelet szerdán lép életbe, és május 6-ig lesz érvényben Tokióban, Csibában, Kanagavában, Szaitmában, Oszakában, Hjogóban és Fukuokában. A rendkívüli állapotra hivatkozva a kormányzók kijárási korlátozásokat vezethetnek be, és szabályozhatják az oktatási intézmények működését. A japán törvények nem teszik lehetővé, hogy a tokiói kormány az európai országokban vagy Kínában látott óvintézkedésekhez hasonlókat léptessen életbe. Az állampolgárokat nem lehet büntetni a korlátozások megszegéséért, és a cégeket sem kényszeríthetik bezárásra. (MTI)

Az Operatív Törzs online sajtótájékoztatóján részt vett Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter is.

Szájmaszkokkal csaltak Magyarországon a koronavírus-járvány idején; tízmilliókkal károsítottak meg magánszemélyeket, háziorvosokat és gyógyszertárakat - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon kedden.

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma kedd reggelre 72 ezerrel, 1 347 892-re nőtt a világon. A Covid-19 betegségben 74 808-an vesztették életüket, az utóbbi egy napon 5310-en, a gyógyultak száma 284 802, ami 22 ezerrel több, mint egy nappal korábban - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés 184 országban van jelen.

Miközben a koronavírus kirobbanása miatt nagyon sok cég került nehéz helyzetbe, virágzik a házhoz szállítás. Nem meglepő, hogy sokan, akik elveszítették a munkájukat, most futárként szeretnének elhelyezkedni. A NetPincér és a Wolt folymatosan keres embereket, de vajon mit gondolnak az ételkiszállító cégeknél dolgozó futárok, szükség van még plusz emberre? A Pénzcentrumnak arról is beszéltek, milyenek a munkakörülmények, mi változott a járvány megjelenése óta és hogy valóban meg lehet-e keresni egy hónapban akár 1 millió forintot.

Kisebbek a torlódások a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás idején, ezért nyugodtabb körülmények között tudja végezni az útfelújítási és -karbantartási munkákat a Magyar Közút.

Drasztikusan csökken a bankfiókok látogatottsága, ugyanakkor van olyan időszak, amikor háromszor annyian hívják a call centert, mint egy átlagos, nem járványos napon. A bankok egyelőre állják a sarat.

2020.04.07 08:21
A járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedden 32 újonnan diagnosztizált betegről adott hírt, szemben az egy nappal korábban jelentett 39-cel. A hétfőn azonosított páciensek mindegyike külföldről érkezett az országba. A külföldről behozott esetek száma ezzel 983-ra emelkedett. Amióta az országban a vírus terjedése mérséklődött, a járvány elleni intézkedések középpontjába a külföldről érkezett és a tünetmentes fertőzöttek kerültek. Jóllehet a külföldről érkező fertőzöttek zöme kínai állampolgár, Kína határozatlan időre korlátozta a külföldiek belépését az országba, a légitársaságokat pedig a befelé irányuló nemzetközi járatok ritkítására kötelezte. 

A külföldről hazatérő utasok mindegyikén elvégzik a vírustesztet, de a negatív eredmény esetén is kötelező mindenkinek a 14 napos karantén. A panaszmentes fertőzöttek számát április 1-jétől kezdték el naponta közzétenni. Hétfőn 30 ilyen esetet azonosítottak, közülük 18-at a közép-kínai Hupej tartományban, a járvány kínai gócában. Velük együtt összesen 1033 aszimptomatikus fertőzöttet tartanak orvosi megfigyelés alatt. Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban, ahonnan a vírus tavaly év végén terjedni kezdett, a tervek szerint szerdán oldják fel a január 23-án bevezetett vesztegzárat. A 11 milliós városban a hivatalos adatok szerint eddig 50 008 embert diagnosztizáltak az új koronavírus okozta Covid-19 nevű betegséggel, közülük 2571-en hunytak el, és jelenleg 515-öt ápolnak. (MTI)

Tömegével kerülnek utcára azok, akik korábban főleg munkásszállókon vagy olcsóbb albérletben laktak Budapesten, közülük sok az olyan vidéki, akik már leállított gyárakban dolgoztak és kaptak mellé szállást.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma. 71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

2020.04.07 07:19
Egyiptomban megugrott a fertőzöttek, Marokkóban börtön jár annak, akin nincs szájmaszk

Egyiptomban 149-cel nőtt az igazolt koronavírusos fertőzöttek száma hétfőre, Marokkóban keddtől a kór elleni küzdelem jegyében kötelezővé tették a szájmaszk viselését. Egyiptomban hétfőig 85-en haltak meg a Covid-19 nevű járványban, a fertőzöttek száma 1322. Háled Megahed, az egészségügyi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az újabb eseteket a külföldről nemrégiben hazatértek körében mutatták ki. A betegségből hétfőn tizenegy egyiptomi állampolgár és egy külföldi nő épült fel. Eddig összesen 259-en gyógyultak ki a kórból. Egyiptom március 25-én kéthetes kijárási korlátozást rendelt el a koronavírus elleni védekezésként. A legnépesebb arab országban felfüggesztették az oktatást az iskolákban, az egyetemeken, leállt a légi közlekedés, a mecsetekben és a templomokban sem tartanak szolgálatot, bezártak a múzeumok és az ásatások is leálltak. Marokkóban keddtől kötelezővé tették a szájmaszk viselését a szabadban a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében. A maszk hatóságilag támogatott ára 0,8 marokkói dirham (27 forint). Háromhavi börtön és akár 1300 marokkói dirham (csaknem 44 ezer forint) pénzbüntetés fenyegeti a rendelkezés megszegőit. Marokkó azt tervezi, hogy a jövő héttől a jelenlegi 3,3 millióról 6 millióra emeli az előállított szájmaszkok számát. Az ország textilgyárai is ráálltak a szájmaszkok készítésére. Az északnyugat-afrikai államban egy hónapos vesztegzárat hirdettek, az igazolt fertőzöttek száma 1120, a halottaké 80. (MTI)

A koronavírus-járvány életünk szinte minden területét gyökeresen megváltoztatja, a feje tetejére fordítja. Ilyen extrém körülmények között nem nehéz elveszítni az arányérzékünket (a józan ítélőképességünket), és könnyen belecsúszhatunk olyan szélsőségességekbe, mint a túlzásba vitt munka, vagy éppen az totális apátia. Szakértő segítségével játjuk körül most ezeket az eseteket, aki segít megtalálni a kiutat is a kiégés jelentette veszélyhelyzetből.


 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm