2020. június 2. kedd Kármen, Anita

A brit nagykövet-helyettes a koronavírus egyik magyarországi áldozata


A magyarországi brit nagykövet-helyettes is belehalt a koronavírus-fertőzésbe. A képviselet is megerősítette a hírt, Iain Lindsay nagykövet szerint sokkolta őket kollégájuk elvesztése.

Steven Dick budapesti brit nagykövet-helyettes az egyik áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon. Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el hazánkban. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg. Az Index értesülését a brit nagykövetség megerősítette. Steven Dick 2019 júniusában érkezett Magyarországra, előtte Szaúd-Arábiában és Afganisztánban volt diplomata, dolgozott Szíriában is.

A nagykövetség közleménye idézi Magyarország brit nagykövetét, Iain Lindsay-t:

A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is.

Szülei azt írták, hogy fiuk egy nagyon kedves, vicces és nagylelkű ember volt, aki örömét lelte a munkájában. Dominic Raab brit külügyminiszter azt emelte ki, hogy egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el, akit mindannyian hiányolni fognak.

A királynő is találkozott a fertőzött Károly herceggel

Szerdán derült ki az is, hogy a brit trónörökös is megfertőződött a koronavírussal. Károly herceget és feleségét egy kastélyban izolálták, II. Erzsébet fiának egyelőre enyhe tünetei vannak a közlések szerint.

A királynő jó egészségnek örvend, nincsenek koronavírusos tünetei - állítja a Buckingham Palota sajtószolgálata. A 93 éves királynőről most az derült ki a CNN szerint, hogy a koronavírussal fertőzött fiával csaknem két hete, március 12-én érintkezett utoljára egy hivatalos eseményen. Amennyiben tehát Károly akkor megfertőzte Erzsébetet, a két hetes lappangási időszak miatt napokon belül kell, hogy az uralkodónak is tünetei legyenek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Rengeteg sofőrt keresnek: 600 ezres fizetés, 8 általános is elég
Ahhoz képest is sok pénz ez, milyenek a körülmények?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos