2020. december 5. szombat Vilma

A brit nagykövet-helyettes a koronavírus egyik magyarországi áldozata


A magyarországi brit nagykövet-helyettes is belehalt a koronavírus-fertőzésbe. A képviselet is megerősítette a hírt, Iain Lindsay nagykövet szerint sokkolta őket kollégájuk elvesztése.

Steven Dick budapesti brit nagykövet-helyettes az egyik áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon. Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el hazánkban. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg. Az Index értesülését a brit nagykövetség megerősítette. Steven Dick 2019 júniusában érkezett Magyarországra, előtte Szaúd-Arábiában és Afganisztánban volt diplomata, dolgozott Szíriában is.

A nagykövetség közleménye idézi Magyarország brit nagykövetét, Iain Lindsay-t:

A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is.

Szülei azt írták, hogy fiuk egy nagyon kedves, vicces és nagylelkű ember volt, aki örömét lelte a munkájában. Dominic Raab brit külügyminiszter azt emelte ki, hogy egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el, akit mindannyian hiányolni fognak.

A királynő is találkozott a fertőzött Károly herceggel

Szerdán derült ki az is, hogy a brit trónörökös is megfertőződött a koronavírussal. Károly herceget és feleségét egy kastélyban izolálták, II. Erzsébet fiának egyelőre enyhe tünetei vannak a közlések szerint.

A királynő jó egészségnek örvend, nincsenek koronavírusos tünetei - állítja a Buckingham Palota sajtószolgálata. A 93 éves királynőről most az derült ki a CNN szerint, hogy a koronavírussal fertőzött fiával csaknem két hete, március 12-én érintkezett utoljára egy hivatalos eseményen. Amennyiben tehát Károly akkor megfertőzte Erzsébetet, a két hetes lappangási időszak miatt napokon belül kell, hogy az uralkodónak is tünetei legyenek.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk