2020. december 5. szombat Vilma

88 millió forintot bukott a magyar család a kórházi számlán

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. június 18. szerda 11:08

Elképesztő összegeket hagyhatunk a külföldi kórházak zsebében, ha nem megfelelő az utasbiztosításunk. A Magyar Biztosítók Szövetségétől (MABISZ) megtudtuk, hogyan tudjuk kivédeni, hogy ne kelljen eladni a lakásunkat egy külföldi orvosi kezelés miatt.


400 ezer dollárba (kb. 88 millió forint) került az a kórházi számla, amit egy magyar családnak kellett kifizetnie egy amerikai kórháznak. A kórház a számlát behajtotta, és erre ráment a család minden vagyona, és ingatlana is. Ezért fontos az, hogy a célországnak megfelelő biztosítást kössünk, mivel a megfelelő védelem kiválasztásával elkerülhető a tragédia - tudtuk meg Kalmár Lászlótól az Europ Assistance ügyvezető igazgatójától.


Természetesen nem minden esetben kell a családnak állnia a számlát. Szintén az Egyesült Államokban történt, hogy combnyaktörés, illetve szívinfarktus érte az utazót, ebben az esetben 42, illetve 32 millió forintot fizetett ki a baiztosító az ügyfél helyett.

Hogyan változott az utasbiztosítás 2013-ban?

Hat és fél százalékos volt az utasbiztosítások növekedése a tavalyi évben, így összesen 15-16 millió napot töltöttünk külföldön, ebből 4,8 millió nap volt a többnapos turisztikai célú utazás. Érdekes, hogy a külföldön eltöltött napok száma alig növekedett, míg a elköltött pénz csökkent.

"Az útlemondási biztosítások drasztikusan növekedtek 2013-ban és 2014 első negyedévében" - mondta Horváth Péter a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) Utasbiztosítási Bizottságának elnöke. Majdnem megkétszereződött az útlemondási biztosítások száma - tette hozzá. Ennek oka kettős, egyrészt a bizonytalanság, másrészt a tudatosság növeli ennek a biztosítási típusnak a növekedését.

Mi az az asszisztencia szolgáltatás, és mire tudjuk használni?

Ha utazás előtt kötöttünk utazásbiztosítást, ami tartalmazza az asszisztencia szolgáltatást, akkor olcsón és gyorsan megúszhatjuk, ha valami probléma történik az autónkkal. Ezeket a szolgáltatásokat tartalmazza a szolgáltatás:

  • Helyszíni javítás
  • Szervizbe vontatás
  • Alkatrész-csere
  • Szállítás költsége

Lényeges, hogy az alkatrész csere esetén csak a munkaköltséget állja a szolgáltatás, az alkatrészt nekünk kell kifizetnünk.

Kalmár László olyan eseteket is felsorolt, amikor az asszisztencia segített a bajbajutottakon: Két éve Spanyolországban történt tragikus autóbaleset, amely után a szülők halála után az asszisztencia segített az árváknak hazajutni. Egy másik esetben egy fiatal pár horvátországi utazásuk során az autómentő segítette kivenni a beszorult jegygyűrűt az autó sebességváltója mellől. A lánykérés ezek után sikeresnek bizonyult.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk