2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

50 ezerre büntethetik, aki nem visel maszkot: szigorítana Karácsony Gergely Budapesten


50 ezerre büntetnék azokat, akik a figyelmeztetés ellenére sem viselnek maszkot, vagy rosszul hordják azt a főváros zárt tereiben - legalábbis ezt fogja javasolni Karácsony Gergely a közgyűlésben. A főpolgármester ingyenesen megszűrné az idősotthonok dolgozóit is.

Karácsony Gergely szeptember 14-re összehívta a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Indexhez. A fő téma a maszkviselési szabályok szigorítása, illetve a maszkviselési kötelezettség megsértőinek szigorúbb szankcionálása lesz. Karácsony Gergely pedig javasolja, hogy a mozikban és színházakban, valamint hasonló közművelődési intézmények zárt tereiben, továbbá a társasházi közgyűléseken legyen kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata;

a maszk szabályos viselésére vonatkozó kötelezettség megsértőit - eredménytelen figyelmeztetés után - a közterület-felügyelők 50 000 forintig terjedő bírsággal sújthassák.

Karácsony Gergely javaslatot tesz arra is, hogy a döntsenek a fővárosi fenntartású idősotthonokban dolgozók rendszeres ingyenes koronavírus-szűréséről, a kormány pedig hasonló intézkedést vezessen be a közoktatásban és az egészségügyben dolgozók számára. A főpolgármester azt is szeretné, ha más európai államok mintájára Magyarországon is lehetőséget biztosítanának az ingyenes koronavírus-szűrésen való részvételre.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked