2020. július 6. hétfő Csaba

400 ezer műtétnél marasztalták tovább a betegeket a szükségesnél

  • Magyar Idők
  • 2016. november 28. hétfő 09:02

Közel 400 ezer olyan műtétet végeztek el eddig Magyarországon, amelynél a hosszú kórházi lábadozás helyett akár aznap is hazamehetett volna a beteg - írja a Magyar Idők.

Kevés egynapos sebészeti beavatkozást végeznek Magyarországon, ami nemcsak a betegek gyógyulásának szempontjából, hanem a finanszírozás szempontjából is előnyös. Hazánkban eddig 238 ezer egynapos beavatkozásra került eddig sor,

azonban nagyjából 382 ezer olyan műtétet hajtottak létre, amihez nem kellett volna napokra befektetni a beteget.

Ilyen gyorsműtétekkel akár csípőprotézis beültetésre is lehetőség van már, az egy-két hetes kórházi tartózkodás helyett már  most islehetőség van az egy-két napos tartózkodásra. Ez egyébként a gyógyuláshoz szükséges időt is jelentősen lerövidíti.

Az egynapos beavatkozások aránya egyébként 15-18 százalék jelenleg, ez akár 70 százalék feletti is lehetne, ennek érdekében lépéseket kellene tenni (plusz forrás bevonása mellett):

  • Önálló járóbeteg-tevékenységként is végezhetővé tenni ezeket a műtéteket,
  • Bővíthetnék az ilyen beavatkozások körét.

Az egynapos kezelés sajátossága, hogy ezzel a betegek sokszor nem érzik a beavatkozások súlyát, ami az alacsonyabb összegű hálapénzben is megmutatkozik.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS