2 °C Budapest

25 ezer autósnak most kellene lépnie, ha nem akarnak pótdíjat

2016. november 4. 13:03

Az idei év végi kötelezőkampány első két napjának adatai szerint az eddig megrendelt új szerződések átlagos éves díja 19 100 forint, ami 12 százalékkal haladja meg az előző kampány elején tapasztalt 17 ezer forintos értéket. 

A Netrisk.hu oldalain végzett több mint 50 ezer díjkalkuláció és közel 2000 szerződéskötés alapján idén is három biztosító viszi el az új szerződések kétharmadát: a K&H, a Groupama és az Union . Őket követi a Signal és a Waberer - az első öt biztosító összesen az idei kampány új szerződéseinek 86 százalékát tudhatja magáénak.

Az idei kötelezőkampányban 20-25 százalékkal kevesebb gépjármű érintett, mint egy évvel korábban, az érdeklődés intenzitása nagyjából ennek megfelelően esett vissza az egy évvel korábbihoz képest. Dacára a díjemelkedésnek, az éves díjfizetést idén is az autósok négyötöde választja. Ezzel ugyanis ugyanúgy díjkedvezményt lehet elérni, mint a csekkes fizetés elhagyásával. Ennek köszönhetően immár 55 százalékos az átutalással fizetők aránya, ami jelentősen meghaladja a tavalyi 45 százalékos mértéket. Csekkel ugyanakkor már csak a szerződők 35 százaléka kíván fizetni, a fennmaradó 10 százalék pedig az inkasszós megoldást választja.

Célszerűbb, ha most lépnek az MKB ügyfelei

A januári évfordulós szerződések közül mintegy 25 ezer autóst érint az MKB Általános Biztosító döntése, melynek értelmében a biztosító minden kgfb-szerződését fel fogja mondani. A januári évfordulós ügyfelek ezt a felmondást várhatóan a jövő héten fogják megkapni.

Azt javasoljuk az érintett autósoknak, hogy előzzék meg az MKB-t, és ők maguk intézkedjenek az eddigi szerződésük akár közvetlen, akár alkuszon keresztüli felmondásáról. Néhány biztosító tarifájában ugyanis pótdíjat jelent, ha az előző szerződést nem az ügyfél, hanem a biztosító mondja fel, függetlenül attól, hogy ez az ügyfél hibájából történt-e" 

- javasolja Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az év végi évfordulós szerződőkön kívül immár azoknak az autósoknak is fokozatosan esedékessé válik a díjkalkuláció, akiknek a szerződése január első heteiben fordul. Erre azért szükséges külön is felhívni a figyelmet, mert a Netrisk.hu tapasztalatai szerint az évközi szerződők közül feleakkora arányban szoktak élni a biztosításváltás lehetőségével, mint a kötelezőkampányban érintett társaik.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem