2020. augusztus 8. szombat László

22 fővel csökkent az aktív fertőzöttek száma: már szombat óta nem hunyt el egy beteg sem


11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést - jelenleg 4258 főt tartanak így számon, aki megfertőződött. Az elmúlt 24 órában nem követelt új áldozatot a koronavírus, így a halottak száma továbbra sem haladja meg a 600 főt. Eddig 3106-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 557 fő.

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek - írja a koronavirus.gov.hu. Tegnap 13, ma 11 új megbetegedést jelentettek, újabb elhunytat pedig szombat óta nem regisztráltak. Tegnapról mára 3073-ról 3106-ra nőtt a gyógyultak száma - 33 beteget nyilvánítottak gyógyulttá. Változatlanul 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 579-ről 557-re csökkent, vagyis 22 fővel.

Változatlanul az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti.

A külföldről történő behurcolás veszélye miatt a kormány bizonyos országok kapcsán beutazási korlátozásokról döntött, az országokat három - piros, sárga, zöld - kategóriába sorolva. Az országok besorolását a kormány illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.