2020. július 7. kedd Apollónia

100 százalékos siker az eddigi kísérleteken: ígéretes koronavírus-kezelést tesztelnek

  • Portfolio
  • 2020. május 16. szombat 10:29

Antitestekkel kísérletezik a Sorrento Therapeutics a koronavírus ellen és a cég közlése szerint biztatóak a preklinikai tesztek eredményei.

A Sorrento állítása szerint az STI-1499 nevű antitest egy négy napos inkubációs periódus után 100 százalékban meg tudta akadályozni azt, hogy a koronavírus megfertőzzön egészséges sejteket. Az eredményeket hamarosan publikálják egy szakértői értékelést követően - ígéri a vállalat.

A Sorrento múlt héten jelentette be, hogy egy antitest-koktélt fejleszt a koronavírusos betegek kezelésére, ami a fertőzés korai szakaszában lesz alkalmazható, vagy azon személyeknél, akik a fertőzés fokozott veszélyének vannak kitéve. A Mount Sinai Health Systemmel partnerségben zajlanak a fejlesztések. A Covi-Shield nevű koktél első alkotóeleme lehet az STI-1499 antitest, de a várakozások szerint önálló kezelésként is megállja majd a helyét.

A kedvező hírekre a tegnapi kereskedésben több mint 150 százalékot száguldott a Sorrento árfolyama hatalmas forgalom mellett. Az átlagos napi 6,6 millió helyett közel 365 millió részvény cserélt tegnap gazdát.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Ennyit keresnek a magánklinikákon dolgozók: belestünk a hivatalos papírokba
Milliárdokat hagynak a betegek a magánklinikákon évente.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS