OXFORD, UK - January 03, 2020. Suzuki cars on a showroom forecourt outside a dealership in Oxfordshire, UK

Itt a hivatalos bejelentés: végleg bezár a Suzuki-gyár, mi lesz a dolgozókkal?

2024. június 11. 11:16

2025 végén bezárja egyik gyárát a Suzuki. A vállalat szerint a thaiföldi üzemet a Suzuki globális termelési struktúrájának felülvizsgálata keretében született döntésük nyomán zárják be.

A Suzuki Motor Corporation úgy döntött, hogy bezárja thaiföldi leányvállalatának, a Suzuki Motor (Thailand) Co., Ltd. üzemét 2025 végével. A döntés a Suzuki globális termelési struktúrájának felülvizsgálata keretében született - írják közleményükben. Az autógyár 2012-ben kezdte meg a termelést, évente akár 60 000 darabot is gyártott.

Eközben a szén-dioxid-semlegesség és a villamosítás globális előmozdítása során a Suzuki fontolóra vette a csoporton belüli globális gyártási helyszínek optimalizálását. Ennek következtében úgy döntöttünk, hogy 2025 végéig bezárjuk az üzemet

- írták. Leszögezték: az üzem bezárása után is a vállalat folytatja az értékesítést és az értékesítés utáni szolgáltatásokat a thaiföldi ügyfelek igényeinek kielégítésére.

A Suzuki nemrégiben jelentette be, hogy szeretné újraéleszteni a Choinori robogóját, amely elektromos meghajtással hamarosan visszatérhet a piacra. Magyarországon legutóbb pedig áremelést eszközöltek az olyan népszerű modellejen, mint a Vitara és a Swift.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem