Aerial view new car lined up in the port for import and export business logistic to dealership for sale, Automobile and automotive car parking lot for commercial business industry.n

Autósok figyelem! Megváltozik a kocsik forgalomba helyezésének és átíratásának menete

2023. június 10. 17:02

A jövő évtől megváltozik az autók átíratásának és forgalomba helyezésének menete. 2024-től ugyanis elköszönhetünk az okmányirodáktól és minden papírmunkát el tudunk majd intézni otthonról, online az ügyfélkapunkon keresztül.

A Belügyminisztérium bővíti az online járműves szolgáltatások körét a Telex információi szerint, így várhatóan már a jövő évtől online intézhetjük az autók átírásához és az első forgalomba helyezéséhez szükséges papírmunkát.

Az elektronikus gépjármű-átírási és forgalomba helyezési lehetőséget csak azok használhatják majd, akik rendelkeznek ügyfélkapu regisztrációval. Ez azért is jelentős változás, mert az okmányirodai időpontfoglalások jelentős részét teszik ki a gépjármüves ügyintézéssel kapcsolatos problémák, így az online szolgáltatások bővítésével a hivatalok terhelése is csökkenni fog várhatóan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM