Budapest, 2022. március 10.Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én.MTI/Szigetváry Zsolt

Újra megszólalt Hernádi Zsolt: a benzinárstop eltörlése az ország érdeke volt

2022. december 9. 14:14

Hernádi Zsolt szerint olyan komoly üzemanyaghiány alakult ki itthon, hogy a benzinárstop fentarthatatlanná vált. A megemelt különadót pedig tudomásul veszik a Molnál és dolgoznak tovább – mondta a Telexnek a Mol elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott a lapnak a benzinársapka eltörlése kapcsán, hogy elkerülhetetlen volt ez a lépés az utóbbi időszakban kialakult komoly üzemanyaghiány miatt. Elmondása szerint hetekre lesz szükség, hogy a benzinellátás visszaálljon a megszokott szintre az import normalizálódásával.

Hernádi szerint ellátásbiztonság szempontjából jó döntés volt az ársapka eltörlése, úgy látja, ez az ország érdeke. Emellett a Molnak is az az elsődleges célja, hogy legyen elegendő üzemanyag Magyarországon. A tegnap megemelt különadó hatalmas terhet jelent, hiszen annak a pénznek lett volna helye máshol. Kiemelte, hogy a különadót nyilván senki nem szereti, de egy Mol méretű és fontosságú vállalatnak van olyan felelősségtudata, hogyha 10-12 évente átmeneti jelleggel kerül erre sor, akkor azt tudomásul veszik és dolgoznak tovább. dolgozunk tovább.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?