10 °C Budapest
Transportation concept;  Hand hold fuel nozzle to add fuel i  the car at the gas station. close up of fuel monitoring system refueling petroleum to the vehicle at the gas station.

Érik a katasztrófa a magyar benzinkutakon: már ennyi helyen akadozik az ellátás

2022. november 28. 09:31

Egyre nagyobb a káosz a benzinkutakon, a Független Benzinkutasok Szövetsége szerint több száz benzinkút fogyhat ki az üzemanyagból napokon belül.

Több száz benzinkút fogyhat ki az üzemanyagból napokon belül – ezt mondta az rtl.hu-nak a Független Benzinkutasok Szövetsége. A kis benzinkutak kiszolgálását a Mol az ellátásbiztonságra hivatkozva függesztette fel, az intézkedés határozatlan időre szól.

Ahogyan mi is megírtuk, a korlátozással érintett kis benzinkutaknak a Mol ezen a héten sem szállít üzemanyagot. Az olajtársaság először november 16-án, csütörtökön jelezte, hogy nem kapnak benzint és gázolajat azok a kutak, amelyekkel még tavasszal, a benzinárstop bevezetése után kötöttek szerződést. Ez nem az első alkalom, hogy akadozik az ellátás, igaz, korábban csak részleges korlátozásra volt példa: a szeptember 19-ei héten 258 benzinkútnak csak a szerződésben vállalt üzemanyag-mennyiség negyedét tudták leszállítani.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke elmondta, mivel az érintett cégek egy része több kutat is üzemeltet, az ellátási gondokkal küszködő töltőállomások száma a félezret is elérheti. Szerinte nagyrészt vidéken működő, családi tulajdonban álló vállalkozásokról van szó, jelenleg 150 településről tud, ahol akadozik az ellátás.

Az Mol olajtársaság szerint a gondot az okozza, hogy a százhalombattai finomító csökkentett kapacitással üzemel, mert a tervezettnél jobban elhúzódik egy karbantartás. Az elemzők szerint tetézi a bajt, hogy a kieső üzemanyagmennyiséget importból sem lehet fedezni, mert az ársapka miatt leállt a behozatal. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?