Young woman learning how to drive a car. About 20 years old, Caucasian female.

Naponta akár 3 baleset is megelőzhető lenne, ha ezt mindenki betartaná

2022. szeptember 24. 17:10

A társadalom közlekedésbiztonsági és általános biztonsági tudatosságát erősíteni hivatott Biztonság Hetét 2017 óta minden év szeptemberében rendezi meg az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Biztosítók Szövetségével együttműködésben. A sokszínű programsorozat célja, hogy országszerte átfogó módon, látványos bemutatókkal és előadásokkal hívja fel az emberek figyelmét a megnövekedett gépjárműforgalom okozta baleseti problémákra, és segítsen a mindennapok biztonságának erősítésében, a közlekedésben, az otthonokban és az élet minden más területén. 

Idén áprilisban idehaza is elindították a Wrong Side of the Road névre keresztelt online programját az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Zwack Unicum Nyrt. és a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács támogatásával. A kampány, melynek különlegessége, hogy a néző egy olyan valós személlyel folytathat interaktív beszélgetést, aki a múltban ittas vezetéssel okozott közúti balesetet, ősszel is folytatódik azzal a céllal, hogy az utak ne csak az autómentes napon, hanem az év összes napján biztonságosabbá váljanak mindannyiunk számára.

Az ittas vezetés sajnos továbbra is az összes közúti baleset 8 százalékát okozta idén, ami azt jelenti, hogy az év minden napján legalább 3 szerencsétlenség történt annak következtében, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ült valaki a volán mögé. Ezek a balesetek tudatosággal megelőzhetők lennének, a Biztonság Hetének pedig épp az a célja, hogy a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a vöröskereszt és számos egyéb, önzetlenül közreműködő szervezet szakdolgozói, valamint biztosítási szakemberek segítségével felhívjuk a figyelmet a lehetséges kockázatokra, és beszéljünk a balesetek megelőzésének fontosságáról és módjáról. Nagyon fontos lenne, hogy felelősséget vállaljunk magunkért és embertársainkért, és ittas, alkohol, vagy kábítószer fogyasztásából eredően befolyásolt állapotban ne ragadjunk kormányt, hanem válasszunk másik alternatívát. Az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság az elmúlt években több olyan társadalmi együttműködésben is részt vett, amelyek segítették az ittas vezetés veszélyeire való figyelemfelhívás minél szélesebb körű kommunikációját, ugyanis az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az észérvekkel szemben sokkal hatékonyabbnak bizonyulnak az érzelmekre ható kampányok. Ezek sorát gazdagítja a Wrong Side of the Road oktatási célú program is”

 – mondta Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztály vezetője.

Az alkohol fogyasztása után hozott hibás döntéseinkkel, így az ittas vezetéssel nem csak magunkat, hanem a környezünkben másokat is veszélybe sodorhatjuk. Az, hogy ittasan üljünk a volán mögé egész egyszerűen nem lehet opció. Reméljük, hogy ezzel a progamunkkal sikerül elérnünk, hogy a résztvevők beleképzelve magukat ezekbe a szörnyű helyzetekbe, átérezzék mindazt amibe egyébként valószínűleg bele sem gondolnak: egy ilyen döntés milyen hatással lehet a családi, baráti, munkahelyi kapcsolataikra, a jövőjükre, és ők maguk már ne kövessék el ezeket a hibákat

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 – tette hozzá Ábrahám Gergely, a Diageo kelet-európai vállalati kapcsolatok igazgatója.

A mindössze 5-10 perces odafigyelést igénylő Wrong Side of the Road program különlegessége, hogy a weboldalon elérhető videók, interaktív beszélgetésként tárják elénk valós emberek ittasan okozott baleseteinek történeteit, apránként felfedve az események minden egyes hátborzongató részletét. Visszaemlékezéseik egyaránt szembesítenek az ittas vezetés okozta balesetek érzelmi terhével, és a felelőtlenséggel járó társadalmi megbélyegzettséggel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm