14 °C Budapest
Ügyfélkapu autó lekérdezés: Így ellenőrizd egy autó adatait egyszerűen!

Ügyfélkapu autó lekérdezés: Így ellenőrizd egy autó adatait egyszerűen!

2021. szeptember 9. 14:32

Az Ügyfélkapu autó lekérdezés már bármelyik magyar állampolgár számára elérhető egyszerű online ügyintézési folyamat. Az Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021 évében nem igényel mást, csak egy ügyfélkapus regisztrációt, illetve azt, hogy ismerjük az autó lekérdezés szemszögéből fontos rendszámot.

Cikkünkben eláruljuk, hogyan zajlik az autó lekérdezés Ügyfélkapu 2021 évi folyamata, mit tudhatunk meg egy Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021 során. Milyen műszaki és más adatok ismerhetőek meg egy magyar autóról, mik a legkeresettebb adatok, amelyeket egy Ügyfélkapu autó lekérdezés megmutathat számunkra? Mi a JSZP és mi a szerepe az Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021 folyamataiban?

Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021

Az Ügyfélkapu autó lekérdezés során a magyar járművekkel kapcsolatban tudhatunk meg konkrét műszaki adatokat. A legkeresettebb információk közé az autók kilométeróra állása, a járművek baleseti előélete és az eredetiségvizsgálat során készült fényképek tartoznak, de az Ügyfélkapu autó lekérdezés során más adatokat is kinyerhetünk, amelyek létfontosságúak lehetnek például egy autó megvásárlása előtt. A hivatalos Ügyfélkapu autó lekérdezés mindemellett teljesen biztonságos is, hiszen az autó tulajdonosának adatai nem elérhetőek, így nem sérülnek a személyiségi jogok sem.

Ügyfélkapu autó lekérdezés és JSZP

Az autó lekérdezés Ügyfélkapu használatával történik a magyarorszag.hu oldalon keresztül, ahol a belépést követően megjelenik a JSZP, azaz a Jármű Szolgáltatási Platform felülete. A JSZP egy 2019 januárja óta működő, ingyenes, Ügyfélkapu autó lekérdezés céljából létrehozott online adatbázis, ami bárki számára hozzáférhető. Az Ügyfélkapu autó lekérdezés rendszerének működtetése állami kezekben van: a Jármű Szolgáltatási Platform úgy jött létre, hogy a Belügyminisztérium egyesítette a különböző hivatalok nyilvántartását, egy egységes és megbízható információforrást létrehozva.

Honnan származnak az autó lekérdezés adatai?

A magyar Kötvénynyilvántartásból, a Kárnyilvántartásból, a Közúti Közlekedési Nyilvántartásból és a Közúti Járműelőéleti Nyilvántartásból.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Ügyfélkapu autó lekérdezés menete

Az Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021 és az Ügyfélkapu általános használata nem számít újdonságnak: a magyar autótulajdonosok körében egyre elterjedtebb a platformok használata. A felhasználók az Ügyfélkapu e-ügyintéző rendszerén keresztül a magyarorszag.hu oldalán megnyithatják a járműszolgáltató rendszerét, ahol bármikor ellenőrizhetik jelenlegi vagy régi autójukat – ehhez mindössze a rendszám ismerete szükséges. Az Ügyfélkapu autó lekérdezés segíthet eldönteni továbbá azt is, hogy jó döntés-e megvásárolni egy használt autót ismeretlen tulajdonostól, vagy érdemes azt az autó lekérdezés Ügyfélkapu eredményei szerint elkerülnünk.

Ügyfélkapu autó lekérdezés: Milyen adatokat ismerhetünk meg egy autóról?

  • a gépjármű származási országa;
  • a származás ellenőrzésének eredménye;
  • a járművek (forgalmi engedélyben feltüntetett) műszaki adatai;
  • kilométeróra-állás + annak rögzítési időpontja;
  • a járművek érvényes forgalmazási korlátozására vonatkozó adatai;
  • a körözés ténye;
  • a nyilvántartott tulajdonosainak száma a jármű első magyarországi nyilvántartásba vételének időpontjától;
  • a kötvénynyilvántartásból beszerzett biztosításra vonatkozó adatok;
  • a forgalomból kivont állapot ténye, forgalomból való kivonás oka, jellege, a kivonás kezdő időpontja;
  • a jármű alvázszámára, motorszámára, motorkódjára, rendszámára és regisztrációs matricájára tett megállapítások;
  • az eredetiségvizsgálat képi dokumentációja;
  • a gépjármű előzetes eredetiségvizsgálata során megállapított minősítése;
  • az előzetes eredetiségvizsgálat végzésének időpontja;
  • az előzetes eredetiségvizsgálatot lefolytató vizsgálóállomás neve, címe;
  • a kárnyilvántartásból beszerzett káreseményre vonatkozó adatok és a káresemények dátumai.

Mik az Ügyfélkapu autó lekérdezés korlátai?

Mivel az új auto lekerdezes ugyfelkapu használatával hozzáférhető program még mindig újdonságnak számít, sajnos nem minden adat kérhető le egy-egy Ügyfélkapu autó lekérdezés során. Tipikusan ilyen információk a kártörténeti adatok, amelyek csak 2019. év eleje óta vannak dokumentálva a JSZP Ügyfélkapu autó lekérdezés rendszerében – éppen ezért az idősebb használt autók esetében sokszor szinte lehetetlen megmondani, hogy milyen kártörténeti előzményeik vannak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem