2018. május 24. csütörtök Eszter, Eliza

Archívum: HRCENTRUM

Legfrissebb híreink karrier témában: munka, iskola, állás, karrier. Mik ma Magyarországon a legjobban fizetett szakmák? Mekkora az átlagfizetés? Mi a helyzet a hazai oktatással? Tőlünk megtudhatod!

Ők keresik a legtöbbet Magyarországon: durván nőnek a hazai bérek

2018. május 23. szerda 14:00
Te mennyire vagy az átlagtól?

Visszalépett a német autóipari multi: mégsem építenek gyárat Magyarországon

2018. május 23. szerda 12:12
Mégsem épít gyárat egyelőre Kozármislenyben a nagy német autóipari beszállító, a Fehrer Automotive GmBH. Mindez nagy érvágást jelent a baranyai munkaerőpiacnak, a Fehrer ugyanis négy éven belül ezer főnek biztosított volna munkát. A visszalépésnek a munkaerő-hiány az oka.

Döntöttek a magyarok: jöhet a nyilvános bértábla a hazai cégeknél?

2018. május 23. szerda 11:30
Az utóbbi időszakban egyre több hazai vállalat teszi nyilvánossá, hogy mekkora fizetéseket ad az alkalmazottainak. Bár vannak, akiknek nem tetszik ez a folyamat, a többség mégis pozitívan viszonyul ehhez a változáshoz.

Fordulat a Lagzi Lajcsi-perben: "Áldozat vagyok, nem elkövető!"

2018. május 23. szerda 11:00
A napokban folytatódott Lagzi Lajcsi közműlopási kálváriája. Két és fél évvel a közműlopási ügy kirobbanása után ugyanis megkezdődött a mulatós legenda büntetőtárgyalása, melynek első napján a zenész ártatlannak vallotta magát és feleségét is.

Itt a csodafegyver a falvak elnéptelenedésére: csak félnek bevetni

2018. május 23. szerda 05:30
Egyre többször felmerülő kérdés Magyarországon az otthonról történő munkavégzés lehetősége. Ez azonban sokszor, sokkal bonyolultabb ügy, mint az első ránézésre tűnik: Hogyan lehet például pszihológiailag rendbe tenni azt, hogy az eddig megszokott szociális környezetből egyszercsak kiszakítják a dolgozókat; milyen törvényi szabályozása van a távmunkának; milyen - akár halálos - veszélyek leselkednek azokra a munkavállalókra, akik otthon maradnak? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ Urgyán Csabával, az Explosive Consulting vállalati tanácsadójával.

Figyelem! Ezen a postán akár éjfélig is leadhatod az adóbevallásod

2018. május 22. kedd 16:30
Az alábbi posták hosszabbított nyitvatartással várják azokat, akik postán küldik el az szja-bevallásukat.

1980 után születtél? Kezdhetsz aggódni, csúnya világ jön

2018. május 22. kedd 14:45
Az 1980 után született "elveszett generáció" tagjai csak álmodozhatnak arról az életszínvonalról, melyet a szüleiknek még sikerült megvalósítaniuk.

Folyamatos toborzásra kényszerülnek a magyarországi vállalkozások

2018. május 22. kedd 13:30
A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet arra kényszeríti a magyarországi kis- és középvállalatokat, hogy folyamatosan toborozzanak.

700 ezres kezdő fizetés, ingyenes dubaji szállás: rengeteg magyart keresnek

2018. május 22. kedd 11:38
Sokszínű jutattási csomaggal, adómentes fizetéssel és színvonalas, térítésmentes szállással csábítanák a magyar munkavállalókat a nemzetközi céghez.

Rengeteg magyar melóst keresnek: 250 ezres átlagfizetés, biztos karrier

2018. május 22. kedd 05:40
A személyi alapbére mindenkinek a személyes információja. Én azt gondolom, hogy jobb csak annak tudni, akire tartozik - vallja Varjasi Gábor. A Magyar Posta Zrt. humánerőforrás főigazgatójával többek között, a bértranszparencia mellett, a postai fizetések versenyképességéről, a vállalatot érintő fluktuációról, illetve arról beszélgettünk, hogy mivel lehet meggyőzni a fiatalabb generációkat, hogy a Postánál építsenek karriert.

Nem éri meg rágyújtani : egy magyar városban szabadnapot kap, aki nem dohányzik

2018. május 21. hétfő 14:30
Évente egy szabadnapot kapnak azok, akik soha nem gyújtanak rá, és szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgoznak.

Magyar melósokat keresnek: nettó 630 ezres fizetés, azonnal kezdhetsz

2018. május 21. hétfő 13:00
Aki mostanában szeretne klímát vásárolni, és beszereltetni a készüléket, úgy kell készülnie, akár heteket is kell várnia a szakemberre. Aki ugyanis dolgozik, az iszonyúan leterhelt, sok cég küzd munkaerőhiánnyal. A magyar fizetések viszont nem tudják felvenni a versenyt, amit egy német cég kínál.

Nehéz a magyar nőknek: a férfiak többet, a nők kevesebbet keresnek, ha gyerekük van

2018. május 21. hétfő 11:32
Magyarországon a gyermekvállalás különösen visszatartja a nőket a munkavállalástól.

Hiába a béremelések: ebbe a szakmában még mindig óriási a hiány

2018. május 21. hétfő 10:00
Megemelték a boltosok is a béreket, de még mindig kevés az eladó. A kisboltok nem tudtak a bérlemaradásból faragni, a nagyobbak viszont feljebb zárkóztak: nőtt a bérolló közöttük. De a sorállás mindenütt megmaradt.

Ezért nem mennek gyesre a magyar apák: hajlandóság pedig lenne bennük

2018. május 20. vasárnap 09:00
Minden harmadik apa elmenne gyesre, ha lenne rá lehetősége, úgy látszik azonban, hogy erre a férfiak jelentős részének nincs lehetősége. Egy friss kutatás szerint kiderült továbbá az is, hogy az apák fele nem tud a munka miatt annyi időt tölteni a gyerekével, mint amennyit szeretne, harmaduk pedig emiatt frusztrált.

Fontos határidő közeleg: az adód két százalékáról dönthetsz

2018. május 18. péntek 13:00
Május 22-ig dönthetünk adónk 1+1 százalékáról. Ezt azok is megtehetik, akik már korábban beadták az szja-bevallásukat, vagy jóváhagyták a tervezetet, de a százalékok sorsáról akkor nem hoztak döntést.

Elhúztak a nagy áruházláncok: egyre jobban lemaradnak a kisboltosok bérei

2018. május 18. péntek 12:00
A legjobban és a legrosszabbul fizető boltok között korábban is jelentős, több tízezer forintos különbségek voltak a fizetések tekintetében. Ez a különbség tovább növekedett az utóbbi években.

Diákmunkás vagy? Erről jobb, ha tudsz!

2018. május 18. péntek 08:30
Az iskola mellett munkát vállaló, 16. életévüket betöltött tanulók munkavállalási körülményeinek is pontos törvényi előírásai vannak, melyeket a munkáltatónak be kell tartania.

Egyre optimistábbak a magyarok: már ki sem rúgják őket?

2018. május 17. csütörtök 18:30
Az előző negyedév után ismét magas, 70 pontos értéket vett fel a munkavállalói bizalmi index, ami hárompontos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Az elmúlt időszak tendenciáit figyelembe véve, egyre inkább úgy tűnik, hogy a korábbi évekhez képest már kevésbé fél az átlagos magyar munkavállaló az állásvesztéstől és a munkahelyváltástól.

Ennyiért gályáznak a Reál élelmiszerboltokban a kasszások, eladók

2018. május 17. csütörtök 14:31
Az órabér konkrét megjelölésével keres XI. kerületi, illetve XIX. kerületi boltjába eladókat, kasszásokat a Reál Élelmiszer. A publikált kereseti adatok alapján megállapítható, hogy a lánc mindkét ajánlata bőven elmarad az élmezőnyben lévő versenytársaknál elérhető átlagfizetésektől.