16 °C Budapest

Ezek most a csúcséttermek Magyarországon, bővült a lista!

Pénzcentrum
2013. június 16. 18:02

Újabb toplista készült Magyarország legjobb éttermeiről. Erről és sokminden másról a Pénzcentrum heti hírösszefoglalójában.

Kaszálj te is lakáskiadással: 5 tipp a kezdéshez
Az átlagos ember most két dolgot lát a pénzügyi világból. Szinte semmi kamatot adnak a betétekre és a lakások valahogy nagyon olcsók, még a hitelek törlesztőrészlete is alacsonyabb mostanában. Aki ezeket a tényeket összerakja rögtön elgondolkozik azon, hogy érdemes-e kiadásra lakást venni? A Pénzcentrum.hu összeszedte, hogy mire kell figyelnie azoknak, akik befektetési céllal ingatlant vásárolnak.

16 éve nem volt ilyen Magyarországon: nagyot változott az életünk

Szakértők szerint a pénzforgalom elmúlt másfél évtizedének legjelentősebb fejlesztése valósult meg Magyarországon az elmúlt hónapok során. A hazai bankok ugyanis képesek lettek az elektronikusan benyújtott átutalásokat a korábbi egy munkanap helyett legfeljebb négy órán belül eljuttatni a címzettekhez. A bevezetést leginkább szorgalmazó Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint az új rendszer látványos sikereket hozott.

Így csinálták a profi forinthamisítók: milliókat szórtak el
Az elmúlt évek egyik legnagyobb forinthamisítási ügyét göngyölítette fel nemrég a rendőrség. Két budapesti nő több millió forintnyi hamis bankjegyeket készített és hozott pénzpiaci forgalomba. Mutatjuk, hogy ismerheted fel a hamis pénzeket.

Patkányok jönnek az árvíz után: itt lehet baj Budapesten
Az elmúlt napok intenzív árvízi védekezése után úgy tűnik, Magyarország túl van a Közép-Európa több országát sújtó katasztrófa nehezén. Az árvíz sújtotta területek lakosainak ugyanakkor további kellemetlenséggel is számolniuk kell: a jelentősen megszaporodó rovarok, s rágcsálók ugyanis halálos betegséget is terjeszthetnek.

A magyar celebeket sem kíméli az árvíz: itt a lista!
Több magyar hírességnek is el kellett hagynia a házát a Duna áradása miatt. Sokuknak ráadásul a biztosító sem fizeti ki a kárát, hiszen az ártérbe építkeztek.

Budára és a belvárosba költöznének a legtöbben
Lassuló ütemben, de folytatódik az idei forgalomnövekedés az ingatlanpiacon. Az idei májusi adás-vételi mennyiség 3 százalékkal haladja meg az előző havit. Tavaly ugyanekkor, a végtörlesztési hullám lecsengéseként 8184 tranzakció zajlott, két éve pedig hasonló mennyiség, 7437 ingatlan cserélt gazdát. Az idei első öt hónap forgalma 33 224 darab tranzakció, amely a 2011-es évnél csupán 2 százalékkal jobb eredmény - áll a Duna House legfrissebb elemzésében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kiderült: ennyi aranya van a Nemzeti Banknak
Elhanyagolható mennyiségű, mintegy három tonnányi aranyat tart a tartalékai között a Magyar Nemzeti Bank - derül ki a jegybankelnök írásbeli válaszából. A kérdést Volner János parlamenti képviselő tette fel.

Ezek most a csúcséttermek Magyarországon: itt a lista!

Újabb toplista készült Magyarország legjobb éttermeiről. A 20 helyszínt tartalmazó összesítés szerint az első hazai Michelin-csillag tulajdonosa, vagyis a Costes a főváros és egyben az ország legkedveltebb vendéglője. Akad azonban vidéki vendéglátó is szép számmal a legjobbak között.

És a folytatás: Az olvasóink kedvenc éttermei
A magyar csúcséttermeket bemutató cikkünkre reagálva számos olvasói levél érkezett a Pénzcentrum.hu szerkesztőségébe. Kaptunk hideget, s meleget egyaránt - voltak, akik kiálltak a listában szereplő éttermek mellett, míg mások éppen negatív tapasztalataiknak adtak hangot. Mivel azonban az összesítésben szereplő vendéglátóhelyek szubjektív véleményt tükröztek, arra kértük olvasóinkat, küldjék el számunkra saját kedvenceiket.

Mikor vegyünk eurót nyaraláshoz? Itt a válasz
Most érdemes eurót váltani a nyaraláshoz vagy befektetésre, újra 290 alatt az árfolyam. Ez ugyan nem rekorszint, de már hetek óta nem volt ilyen erős a hazai fizetőeszköz. Nagyobb gyengülés esetén kaszálhatunk most euróbefektetésünkkel vagy olcsóbban megúszhatjuk a külföldi nyaralásunkat. Körülnéztünk a bankok ajánlatai között is, a legjobb euró betét hozamokat kerestük.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem