Tipp Valentin-napra: ne keresd tovább a tökéletes ajándékot (x)

2016. február 10. 05:00

Egyre inkább divat élményt ajándékozni, a neten kutatva pedig egyedi lehetőségek tárházát fedezhetjük fel. Aki Valentin-nap alkalmából olyan ajándékot keres, amely túlmutat a virágcsokor-praliné kombón, és mégis az apró figyelmesség kategóriába tartozik, most megkönnyebbülten hátradőlhet.

Egy hétvégényi pihenés két órába sűrítve

Az utóbbi években változtak az ajándékozási szokások, és az ajándéktárgyakkal szemben felértékelődtek az élmények. A wellness szolgáltatásoktól kezdve a szabadulószobás nyomozáson és a helikoptervezetésen át a szabadesés-szimulációig széles a repertoár. Pedig egyáltalán nem kell a Föld felett járni, vagy többnapos wellness üdülésben gondolkodni, hogy különleges élményt ajándékozzunk.

Harkai Krisztina szépségterapeuta mester szerint

sokaknak ritkán jut idejük egy teljes hétvégés pihenésre, nekik pedig egy 2 órás, de akár csak egy 45 perces aromaterápiás testmasszázs vagy szépészeti arckezelés is nagyszerű kikapcsolódást jelent.

A kozmetikai szakember egyértelműen azt tapasztalja, hogy egyre népszerűbb ajándék a kozmetikai kezelés.

A kozmetikai kezelés egyre kedveltebb ajándék, a férfiak körében is


Luxusélményt ajándékozni nem luxus

Főleg a párok azok, akik szívesen lepik meg egymást ilyesmivel fontosabb ünnepek alkalmából, mint a karácsony és a születésnapok. Tobai Ágota szépségterapeuta mester körülbelül öt éve figyelt fel a növekvő tendenciára, ekkor került a kozmetikai kezelésekre szóló ajándékutalvány is a szalon kínálatába, mert a vendégek keresték. Tapasztalatai szerint 5 és 15 ezer forint közötti skálán mozognak a szívesen ajándékozott kezelések.

Ezek a szolgáltatások bizonyos szempontból luxusélménynek tekinthetők, hiszen rendszerint a jobb anyagi körülmények között élők veszik igénybe, illetve ajándékozzák. 

Különleges alkalmakra azonban a kevésbé tehetősek is szívesen adnak ilyen jellegű ajándékot, de ők ritkábban, és a rövidebb ideig tartó, olcsóbb kezelések közül választanak

- osztotta meg tapasztalatait Harkai Krisztina, aki szerint egyre többen lepik meg ilyesmivel párjukat Valentin-napon is, hiszen az emberek zömének ritkán van lehetősége ilyenfajta kényeztetésen részt venni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A luxuskozmetikai márkák felé is egyre többen nyitnak, mint az Adrienne Feller


Nemcsak nőknek, férfiaknak is kiváló ajándék

Mindkét kozmetikai szakember úgy látja, hogy egyre több hölgyvendég lepi meg párját kifejezetten férfiaknak szánt arckezelésekkel, amelyek során kifejezetten az ő bőrükre fejlesztett kozmetikumokat használnak. Egyre népszerűbb a páros masszázs is, amikor két masszőr egy időben masszírozza a pár két tagját.

Feller Adrienne, az Adrienne Feller márka megteremtője szerint tíz évvel ezelőtt még az is ritkaságszámba ment, ha egy férfi magának vásárolt kozmetikumot, de ma már a férfiak is egyre érdeklődőbbek, ha a külső igényesség kerül terítékre.

Általánosságban pedig egyre szélesebb réteg nyit a luxuskozmetikumok felé, és ez a férfiak esetében is így van. Náluk is fontos szempont, hogy természetes, szintetikumoktól mentes kozmetikai termékeket használjanak, hiszen az ő bőrük is éppoly érzékeny, mint a nőké

 - mondta a márka életre hívója.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm