7 °C Budapest

Te jó ég! Ennyien dolgoznak Jamie Oliver budapesti éttermében + fotó

2016. május 4. 15:59

Most májusban, egy hónapos zárt tesztüzemmel nyílik meg Jamie Oliver első magyarországi étterme. Már a "szuper csapat" is összeállt.

Korábban már írtunk róla, hogy a Zsidai gasztrocsoport égisze alatt nyílik meg Jamie Oliver első budapesti étterme, azaz a Jamie’s Italian Budapest. Az étterem előreláthatólag május végén nyit és az online asztalfoglalásra is ekkortól lesz lehetőségünk - olvasható az étterem hivatalos Facebook oldalán.

KATTINTS!Less be Jamie Oliver első budapesti éttermébe: exkluzív képek

A dolgozók csapata már össze is állt, ugyanis az első hónapban zárt tesztüzemmel működik majd az étterem. Az alábbi kép pedig arról árulkodik, hogy bizony jó páran részt vesznek majd az étterem működtetésében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Korábbi információk szerint 70 fős személyzet fog dolgozni az étteremben. Erre pedig szükség is lesz, hiszen bent 100-at jó idő estén pedig még 50-en vendéget tudnak fogadni az étterem teraszán.

Mi lesz még az étlapon, és mennyiért?

Habár egyelőre csak a tésztaételek árairól van pontos információnk, azonban már ez is bőven elegendő ahhoz, hogy következtessünk az összesen bő 40, szezonálisan változó tételt tartalmazó étlapra. Azt ugyanis már most tudjuk, hogy javarészt ugyanazt kapjuk majd a Budapesti Jamie’s-ben, mint bárhol máshol a világon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Minden receptet maga Jamie Oliver dolgozott ki.

És valóban, ha górcső alá vesszük a Jamie’s Italian nemzetközi honlapján elérhető árakat, akkor a tésztaételeknél is nagyon hasonló árképzéssel találkozhatunk, mint amiről Zsidai Roy korábban beszélt a Portfolio Ingatlan Magazinnak adott interjújában. A legolcsóbbnak számító arrabbiatától (hivatalosan "Turbo Penne Arrabbiata"), a legdrágább tésztákig (például a közel 8 fontos "Fresh Crab Spaghetti") az árak 5-8 font között mozognak. Ez tehát azt jelenti, hogy nem lövünk nagyon mellé, ha minden más ételnél is egyszerűen átváltjuk a fontban megadott összegeket.

Na persze nagyon fontos megjegyezni, ahogy teszi ezt olasz étteremlánca hivatalos honlapján Jamie Oliver is, hogy az étlapon szereplő tételek ára gyakran változhat a helyi beszállítói adottságok fényében. Na, de nézzük a konkrét árakat (1 GBP = 385 HUF) fogásonként. Fenti galériánkban pedig megnézheted, hogyan festenek a feltálalt ételek.

  • Kenyerek (pl.: bruscetta) és egyéb előételek: ~1135-2790 Ft
  • Főételek (pl.: steakek, burgerek, szárnyasok, halak): ~3850-8660 Ft
  • Tészták (pl.: arrabbiata, bolognai, carbonara): 2200-2800 Ft
  • Gyerekételek (pl: miniburger, spaghetti mini húsgolyóval): ~2500-2675 Ft
  • Desszertek (pl.: pavlova torta, tiramisú, polenta-torta): ~2100-2310 Ft
  • Gyerek desszertek (pl.: brownie, gyümölcs, fagyi): ~480 Ft

 

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem