19 °C Budapest

Te is a hűtőben tartod a csokoládét? Azonnal vedd ki!

2017. február 7. 16:30

A csokoládét mindenki az íze és a textúrája miatt eszi. Ha viszont rosszul tároljuk, pont ez a két tulajdonsága változhat meg annyira, hogy  teljesen élvezhetetlenné válik. Mutatjuk hol, és hogyan kell tárolni a különböző fajta csokoládékat.

A csokoládét szinte mindenki szereti, csak nagyon kevesen gondolják úgy, hogy ez a finom édesség nem teszi szebbé a mindennapokat. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hol és hogyan tárolod, mert nagyon könnyen megváltozhat az íze és a textúrája.

A Femail Food&Drink összegyűjtötte azokat a tippeket, amiket mindenképp érdemes megfogadni a csokiimádóknak. Az útmutatóból pontosan meg lehet tudni, hogy melyik fajta csokoládét, kakaóport, trüffelt és a sütéshez használatos csoki pasztillát, hogy a legjobb tárolni, hogy megőrizze az ízét, a textúráját, és minél tovább elálljon.

Egy biztos, hűtőbe csak a legvégső esetben szabad betenni a csokit, amikor túl meleg van például a konyhában.

Táblás vagy szelet csokoládét 15 és 21 Celsius -fok között érdemes tárolni, tehát hűvös szobahőmérsékleten, napfénytől védett helyen. A legjobb egy hűvös kamra, vagy egy szekrény. Ha a konyhában túlságosan felmelegszik, akkor tedd hűtőbe, de győződj meg róla, hogy jó a csomagolása, és védi az édességet, a szagok ugyanis nagyon el tudják rontani az ízt, és még a textúrája is változhat.

Csokoládé pasztillát sütéshez és főzéshez használjuk, kevesebb benne a kakaóvaj, mint általában a csokoládékban, ezért lehet melegebb helyen is tárolni. De a legjobb, ha ugyanolyan hőmérsékleten tárolod, mint a táblás csokit, és hasonlóan sötét helyen. A csomagolás épsége itt is nagyon fontos.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Trüffelt is érdemes hűvös szobahőmérsékleten tárolni, a légmentes csomagolás ennél a csokifajtánál viszont kiemelten fontos.

A kakaóport is hűvös, sötét helyen érdemes tárolni, és szigorúan légmentesen záródó edényben. Soha ne tedd hűtőbe, mert ott nagyon gyorsan megromlik.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem