16 °C Budapest

Sosem találod ki, mi 2016 legnépszerűbb anyák napi ajándéka

2016. április 30. 07:03

Idén május 1-én, azaz holnap lesz anyák napja, a legtöbben pedig ilyenkor egy virággal lepik meg az édesanyjukat. De vajon vágott vagy cserepes virágot vegyünk? Mi az idei "sláger "? És hogyan tartósíthatjuk ezeket a virágokat?


Anyák napja közeledtével jelentősen megnő a kereslet a virágboltokban. Ez egyébként részben a ballagásoknak is köszönhető, mivel a két "ünnep" már hosszú évek óta ugyanarra a hétre esik, ezért ilyenkor nem igazán pihenhetnek a virágkereskedők és a virágkötők.

Milyen virágot vegyünk?

Május első vasárnapján a vegyes, vidám, kerek csokrok és a cserepes virágok fogynak igazán. A virágok között pedig nincsen kimondott anyák napi "sláger", leginkább a tavaszi virágok hódítanak: a tulipán, a boglárka és a gyöngyvirág. Cserepes növényből inkább a kisebb, virágzó szobanövények a közkedveltek, de azokat is szeretjük, amiket ki tudunk tenni a kertbe, erkélyre.

Aránylag sok cserepes virág fogy ilyenkor, sokszor csak "felkapják" a vevők az előre feldíszített növényeket

- válaszolta megkeresésünkre a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete (VVVMSZE).

Lehetőség szerint érdemes valamilyen kintre való kedves növényt választanunk édesanyánknak, ilyen például:

  • a törpe rózsa,
  • vagy a harangvirág.

Csokorból pedig inkább az apróbb mezei jellegűt érdemes választani, mert ennek olyan a hangulata, mintha valaki a kertben szedte volna össze a szezonális virágokat.

Hogyan tartósíthatjuk a vágott virágokat?

A vágott virágaink tartósságát azzal javíthatjuk, ha a szárak végét naponta éles késsel, ferdén visszavágjuk és friss vízbe tesszük őket. A legtöbb virágüzletben pedig már kaphatóak kis zacskós kiszerelésben különböző vágott virág tartósságot növelő tápsók- tette hozzá a VVVMSZE.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sokan küldik futárral a virágot

Több virágküldő cég közül is válogathatunk, anyák napján azonban akkora a forgalom, hogy nem mindenki tud órára pontos kiszállítást vállalni. A küldés díja nagyban változhat attól függően, hogy az általunk választott szolgáltatótól milyen messzire szeretnénk küldeni a virágot, de általában virágon felül még pár ezer forintunkba kerül a küldés. A virágot pedig akár gép előtt ülve is kiválasztatjuk és kifizethetjük, így ez igazán egyszerű megoldásnak tűnik.

Ha nem virág, akkor mi?

A virágon kívül persze még számos más ajándékkal is meglephetjük édesanyánkat. Erre mutatunk most néhány ötletet:

  • Digitális képkeret

Egy fotóalbum vagy egy naptár tele képekkel jó ajándék lehet, de ezt ma már helyettesíthetjük egy digitális képkerettel is. 11.000 forinttól indulva akár 30 000 forintot is költhetünk erre, attól függően, mekkora képkeretet szeretnénk ajándékozni.

  • Ajándékkártya

Ma már szinte minden boltban lehetőségünk nyílik ajándékkártya vásárlására. Gondolkozhatunk ruhaboltban, könyvesboltban, de akár bútorboltban is. A lényeg, hogy édesanyánk végül azt tudja megvásárolni magának, amire igazán szüksége van.

  • Szabadnap

Nagy ajándék lehet egy édesanyának egy szabadnap. Ezen a napon kényeztessük őt, vásároljunk be helyette, töltsük fel a hűtőt és főzzünk ebédet. Persze az sem utolsó ajándék, ha ezen a napon az egész család együtt van.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm