12 °C Budapest

Sokan választják ezt a megoldást a nyári hőségben

2015. július 2. 17:30

Elérkezett a nyári kánikula, ilyenkor ugrásszerűen megnő a kereslet a légkondicionáló termékek iránt. A vásárlók a szezon kezdetekor leginkább az energiatakarékos klímaberendezéseket keresik, a hőhullám alatt pedig a ventilátorok eladása ugrik a többszörösére.

A tartós nyári kánikula beköszöntével a klímaberendezések iránt ugrásszerűen megnövekszik a kereslet, a légkondicionáló és ventilátor készülékek forgalma nagymértékben összefügg az időjárással, azon belül is a hőhullámok számával és hosszával. A tapasztalatok szerint az elmúlt években, azokban az időszakokban, amikor a napi átlaghőmérséklet tartósan 25 fok fölött alakult, a forgalom is kimagasló volt. Az éves klímaberendezés és ventilátor forgalom 70%-a erre a néhány hétre tehető - írja az Auchan Magyarország Kft. közleményében.

Legújabb trendek

A különböző klímaberendezések között leginkább az energiatakarékos, inverteres klímaberendezéseket keresik a vásárlók. A klímaberendezések energiahatékonyságának növelésével párhuzamosan új, különleges funkciókat is kínálnak a gyártók, mint például az éjszakai üzemmód, ahol a zajszint mértéke olyan alacsony, hogy az egyáltalán nem zavarja a helyiségben tartózkodók álmát. Emellett pedig a levegő szűrésének módja is fontos, hiszen sok felhasználó szenved allergiás tünetektől, amelyeket nagymértékben csökkentenek az ilyen készülékek.

A különféle légkondicionáló berendezések mellett megtalálhatóak például az USB-ről üzemeltethető asztali ventilátorok is, amelyek egy power bank segítségével akár sátorozás közben is enyhítik a hőséget, illetve kapható kézi, vagy zsebbe helyezhető vízpermet generáló eszköz is, amely egy újdonság Magyarországon, és nagy népszerűségnek örvend a vásárlók körében.

Figyeljünk a karbantartásra!

Aki már rendelkezik klíma berendezéssel, annak érdemes odafigyelnie annak folyamatos tisztítására, ugyanis ha nem takarítjuk ki rendszeresen a készülékeket a rendszeres használat mellett, a klíma veszíthet a teljesítményéből, növelheti a fogyasztást és allergiás reakciókat okozhat. A vásárlók számos berendezést tisztító termék közül válogathatnak, így a klímák tisztítását saját maguk is elvégezhetik, nem kell feltétlenül szakemberre bízniuk a munkát.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem