6 °C Budapest

Ötöslottó, Hatoslottó: mit kell tenned, ha tuti nyerni akarsz?

Pénzcentrum
2013. augusztus 3. 08:01

A rekordméretű nyeremények hallatán sokakban merül fel a kérdés; megéri-e annyi alapjátékot feladni, amennyivel az egyes játékokon garantáltan telitalálatot érhetünk el?

A 31. heti nyerőszámok


Továbbra sincs telitalálat Magyarország két legsikeresebb számsorsjátékán. A szombati Ötöslottó sorsoláson, 18 heti halmozódás után 1 milliárd 966 millió forint, míg a vasárnapi Hatoslottó sorsoláson, 15 heti halmozódás után 1 milliárd 240 millió forintért izgulhatnak a hazai szerencsevadászok. Ez az Ötös esetében minden idők 10. legnagyobb nyereményének felel meg, míg a Hatoson a valaha volt 3. legnagyobb (már ostromolja a dobogó 2. fokát - a szerk.) főnyeremény vár gazdára.

A hatalmas főnyeremény természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Mint ahogy az grafikonjaikon is látszik, halmozódás idején, hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv, illetve a különböző akciók is megdobják az értékesítési mutatókat. Múlt héten például csak ebből a két játékból már közel 7 millió alapjátékot értékesített a Szerencsejáték Zrt. A rekordméretű nyeremények hallatán ugyanakkor sokakban merül fel a kérdés, megéri-e annyi alapjátékot feladni, amennyivel az egyes játékokon garantáltan telitalálatot érhetünk el?

A Szerencsejáték Zrt. a Pénzcentrum.hu megkeresésére elmondta: ahhoz, hogy az Ötöslottón vagy a Hatoslottón garantáltan telitalálatot érjünk el, az összes lehetséges számkombinációt meg kell játszanunk. Ez az Ötöslottó esetében összesen 43 millió 949 ezer 268 darab különböző, öt számból álló kombinációt takar. Így a garantált telitalálathoz az Ötösön összesen 9 milliárd 888 millió 585 ezer 300 forintot kellene elkölteni. Az Ötöslottón tehát a játék történetében még nem is volt akkora főnyeremény amellett szerencsés esetben megtérülhetett volna egy ekkora "befektetés". Mint ismert, az Ötöslottón 2003. 48. játékhetében vitték el a legnagyobb főnyereményt. Akkor közel 5,1 milliárd forinttal gazdagodott egyetlen szerencsés játékos.

A Hatoslottó esetén jóval kevesebb, mindössze 8 millió 145 ezer 60 darab különböző számhatos/alapjáték létezik. Mivel egy alapjáték ára a Hatoson is 225 forint, így a garantált telitalálathoz itt 1 milliárd 832 millió 638 ezer 500 forintot kellene elkölteni. A Hatos esetében tehát már közeledünk ahhoz a ponthoz, ahol a főnyeremény nagyobb a lehetséges kombinációk és az alapjátékok árának szorzatánál (azért erre még heteket kell várni!), egy apróságról azonban senkinek sem szabad megfeledkeznie. A telitalálat garantált elérése még akkor sem biztosított, ha valaki az Ötöslottó vagy Hatoslottó összes lehetséges számkombinációját kitölti, hiszen mások is érhetnek el telitalálatot ugyanazon a sorsoláson, akkor pedig a főnyeremény(eke)t felosztják a telitalálatos nyertesek között. Sokat mondó például, hogy a Hatoslottó valaha volt legnagyobb főnyereménye -  2008-ban közel 3 milliárd forintot vihetett haza egyetlen szerencsés játékos - sem fedezte volna egy esetleges befektetés volumenét, ha azt egynél is több játékos között kellett volna szétosztani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATTINTS IDE ÉS PRÓBÁLD KI ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNK FRISS NYERŐSZÁMKERESŐ ALKALMAZÁSÁT (jobb oldalt találod!)

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem