11 °C Budapest

Nő a tömeg a plázákban, több a tolvaj is

2014. december 17. 16:32

Felpörgött a plázák forgalma a karácsonyi csúcsszezonban: a következő napokban is tömegek indulnak ajándékot vásárolni. A Pénzcentrum mutatja, mikor érdemes vásárolni indulnod, ha el akarod kerülni a tumultust.

Egy hét múlva karácsony, magas fordulatszámon pörög az ajándékok beszerzése. Felmérések szerint karácsonyi ajándékra háztartásonként átlagosan 67 ezer forintot költünk, míg további közel 45 ezer forintot az ünnephez kapcsolódó egyéb kiadásokra fordítunk.

Nem véletlenül nőtt meg a forgalom a bevásárlóközpontokban is: az elmúlt hétvégéken már jelentős tömeggel találkozhatott az, aki ellátogatott valamelyik budapesti plázába, de információink szerint a vidéki bevásárlóközpontok látogatószáma is megugrott.

Az elmúlt hétvégén a szombat kifejezetten erős volt, vasárnap viszont érdekes módon meglepően kevesen voltak - számolt be tapasztalatairól a Pénzcentrumnak az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpont sportruházati boltjának munkatársa. Forrásunk szerint ugyanakkor a múlt hétre is jellemző volt az, amit mostanában tapasztalnak: hétköznapokon kimondottan "bedurvult" a forgalom, sokan keresik fel a boltokat, és várhatóan a mostani hétvége lesz a csúcs. Informátorunk szerint - bár növelik a boltokban a dolgozók létszámát -

a forgalommal együtt megnőtt a lopások száma is.

Az utóbbi évek tapasztalata szerint, már novemberben élénkül a forgalom, ám a legtöbben december elejétől kezdik meg az ajándékok beszerzését - tájékoztatta a Pénzcentrumot az Arena Plaza. A részletes adatok ilyenkor még nem állnak rendelkezésükre, de bérlők visszajelzései alapján idén is nagy forgalomra számítanak az ünnepi időszakban. Megnő a ruhák, kiegészítők, ékszerek iránti kereslet, ugyanakkor lakberendezési cikkeket is sokan vásárolnak.

Mikor indulnak a leárazások?

Néhány üzletben már el is indultak az akciók, de a nagy leárazások jellemzően karácsony után közvetlenül kezdődnek. A két ünnep közötti és januári leárazások kimagasló forgalmat jelentenek - tudtuk meg az Arenától.


A karácsonyi szezonban olyanok is felkeresik a boltokat, akik év közben nem rendszeres látogatók. Az ajándékok beszerzését legtöbben a hétvégére időzítik, ilyenkor gyakorlatilag megtelik az bevásárlóközpont.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nagyon sokan vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják a karácsonyi ajándékok beszerzését, ezért a bevásárlóközpontban az előttünk álló hétvégén számítanak a legnagyobb látogatottságra.

Legtöbben hétköznap estére és hétvégére időzítik a vásárlást, ez fokozottan jellemző a karácsonyi szezonban is. Ezért aki szeretne nyugodtabb körülmények között vásárolni, azoknak a délelőtti órákat javasolják. Déltől ugyanis már hétköznapokon is egyre többen érkeznek. Érdemes kényelmes cipőben intézni a bevásárlást - tanácsolják.

Figyeljünk oda az értékeinkre!

A rendőrök azt tanácsolják, lehetőleg olyan ruhában menjünk vásárolni, amiben biztonságosan el tudjuk helyezni - lehetőleg egy belső zsebben - a bankkártyát, készpénzt, iratokat. Az autóval közlekedők figyelmét pedig arra hívják fel, hogy semmit ne hagyjanak a kocsi utasterében, ha parkolnak, mert még egy kabátért is feltörhetik az autójukat.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem