Négy lottónyertes, aki elbukta az egész nyereményt

2016. december 3. 16:01

A lottónyeremény nem mindig áldás. A hirtelen jött milliók képesek teljesen megváltoztatni egy ember életét, sok esetben egyáltalán nem pozitív irányba. Számos nyertesnek tette tönkre az egész életét a nagy nyeremény, amit persze szinte azonnal el is vesztettek.

A legtöbbünk álma, hogy egyszer megütjük a lottóötöst, ami egyébként múlt héten ismét sikerült is valakinek, aki így 890 millió forinttal lett gazdagabb. Fontos azonban hozzátennünk, hogy esetek többségében bebizonyosodik, hogy a pénz önmagában nem boldogít, sőt, akár életeket is tönkre tehet a hirtelen jött gazdagság. A Business Insider 4 amerikai nyertest gyűjtött össze, akik szinte egyből elbukták a nyereményüket:

  • Bud Post
    16,2 millió dollárt nyert a pennsylvaniai lottón 1988-ban. Ezután a korábbi barátnője beperelte, hogy osztozkodjanak a nyereményen. A bátya pedig felbérelt egy bérgyilkost, hogy megölje őt és a feleségét, hogy így ő örökölje a nyereményt. Bud Post 1989-re már közel 1 millió dollárnyi adóságot halmozott fel.
  • Willie Hurt
    3,1 millió dollárt nyert a michigani lottón 1989-ben. Két évvel később elvált a feleségétől, a perben pedig elveszetett a gyermekeit. Majd sikertelenül próbálkozott öngyilkossággal, ezután drogfüggő lett és ez felemésztette minden pénzét.
  • Denise Rossie
    1,3 millió dollárt nyert a californiai lottón 1996-ban. 11 nappal később minden magyarázat nélkül beadta a válópert. Két évvel később a volt férj megtudta az igazat és beperelte őt, amiért nem osztotta meg vele a nyereményt. A bíróság pedig minden pénzt a volt férjnek ítélt.
  • Andrew Whittaker
    315 millió dollárt nyert a texasi lottón 2002-ben. 545 ezer dollárt szinte azonnal elloptak tőle, amit készpénzben az autójában tartott. A többi pénzét 4 év alatt kaszinókban játszotta el.

Magyar példa is van

Magyarországon Andraschek László volt az első, aki névvel és arccal vállalta, hogy lottónyertes lett. A férfi 2013 márciusában nyert 638 millió forintot a Skandináv lottón. Korábban szövettani asszisztensként dolgozó feleségével szegénységben élt az önkormányzattól bérelt lakásban. Nem tudták fizetni a svájci frank alapú hitelüket, az utóbbi években felhalmozott 300 ezer forint rezsidíjtartozás miatt pedig 2013 áprilisában már a kilakoltatásra vártak, amikor megnyerték a lottónyereményt.

Hamar belátták azonban, hogy a lottónyeremény tulajdonosaiként régi környezetük már más emberként tekint rájuk. Több ismerős becsöngetett, hívták őket telefonon, írtak nekik az interneten, sőt, kaptak fenyegetéseket is. Nemcsak ismerősök, de ismeretlenek is felkutatták őket, jöttek még az ország másik végéből is, könyörögtek, hogy fizessék ki nekik a devizahitelüket. Odáig fajult a helyzet, hogy átmeneti időre testőr nélkül nem mertek kilépni az utcára. Emellett a lottómilliomosnak alkoholproblémái is vannak, összetörte a nyereményből vett autóját és a brókercsődön is több millió forintot bukott.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem