Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 24. kedd Eszter, Eliza
Hírek » Vásárlás

Nagyon nem mindegy, melyik csokinyuszit veszed meg idén

Már egyre több boltban találkozhatunk a polcokon a húsvét nagy slágertermékével, vagyis a csokinyuszival. De egyáltalán nem mindegy, hogy milyet veszünk belőle. Vajon a drágább tényleg jobb? Mutatjuk, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.


Tavaly is a csokoládé nyúl és tojás volt a kedvenc édességünk a húsvéti időszakban. A szezonális édességekre mintegy 4 milliárd forintot költöttünk, amiért összesen 844 tonna csokit vásároltunk - derül ki a Nielsen kutatásából.

A felmérés arra is rávilágított, hogy egyre többször választjuk a boltban a magasabb minőségű tejcsokikat. Tavaly a húsvéti édességekre kiadott pénzük 85 százalékát költöttük tejcsokoládéra, ami 3 százalékkal meghaladja a tavalyelőtti arányt, 4-gyel pedig a 2013. évit.


Mire figyeljünk a vásárlásnál?

A csokinyuszik vásárlásakor a címke alapján tájékozódhatunk. Az összetevők, és ezen belül a csokoládétartalom pedig nagymértékben meghatározza a minőséget. Fontos, hogy az összetevőket mennyiségileg csökkenő sorrendben kell feltüntetni a címkéken, tehát amiből a legtöbb van, az szerepel az elején. Nézelődéskor pedig érdemesebb a magasabb kakaótartalmú nyuszit választani.

A valódi csokoládé legalább 35 százalékban tartalmaz kakaó szárazanyagot, amelyből legalább 18 százalék kakaóvaj és 14 százalék a zsírmentes kakaó szárazanyag. A kakaós bevonók ehhez képest alacsonyabb kakaótartalmúak, és kakaóvaj is kevesebb benne

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésre Erdélyi-Sipos Alíz, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) főtitkára.

Mennyi csokit ehetnek a gyerekek?

Európában minden harmadik gyerek túlsúlyos vagy elhízott. Ennek oka elsősorban az életmódunkban bekövetkezett változásokban keresendő: a mozgásszegény életmód és a szükségleteinket meghaladó energiabevitel. Az energia-egyensúly felbomlásához a táplálkozáson belül a szükségesnél több zsiradék és természetesen a túlzott édességfogyasztás is hozzájárulhat. Nem lehet azonban kijelenteni, hogy az elhízásért kizárólag a magas cukorbevitel felelős.

Az egészséges táplálkozásban az édesség, csokoládé fogyasztása nem tilos, de nem a napi étkezés része. Hetente kétszer, természetesen nem a főétkezések helyett, kis mennyiségben beilleszthető az étrendbe

- tette hozzá a főtitkár.

 

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Mutatjuk: itt élnek a legszegényebb magyar nyugdíjasok
Sokaknak havonta 30 ezer forintnál is kevesebből kell kijönnie.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Rengeteg a házasságon kívüli gyerek Magyarországon

Az OECD adatai alapján Magyarországon a házasság nélkül együtt élő szülők gyermekeinek aránya 16,3 százalék, míg tíz évvel korábban csupán tízből egy gyerek élt ilyen családban. Ezzel egyébként...

Így készíthetsz filléres házi pizzát szikkadt kenyérből

Ha kicsit elszámoltad magad a bevásárlás során, és maradt néhány szelet szikkadt kenyér, még véletlenül se dobd ki, inkább csinálj belőle pizzát a családnak. És még a tésztakelesztés körüli...
 
NÉPSZERŰ
FRISS