13 °C Budapest

Mutatjuk, mi mindent szállít majd házhoz a Spar

2016. június 17. 05:27

A Tesco, a GRoby és a CBA után az Auchan és a Spar is belép az online élelmiszer-kiskereskedelmi piacra. Szakértők szerint a fővárosban emiatt komolyabb verseny is kialakulhat, főként, hogy a legtöbb szolgáltató a teljes termékpalettát felpakolja majd a kocsikra.

Néhány nappal ezelőtt robbant a hír, hogy komoly konkurenciát kap a házhoz-szállítós piacon a Tesco (és a GRoby, CBA). Az Auchan Magyarország Kft. várhatóan idén szeptembertől indítja el online szolgáltatását - a kezdeti időszakban Budapesten lehet csak rendelni -, míg a Spar Magyarország Kft. várhatóan jövőre nyitja meg online áruházát.

Iparági forrásaink szerint nagyságrendileg 500 millió és 1 milliárd forint közötti invesztíciót igényel egy ilyen szolgáltatás elindítása; ebben már az autóflottától kezdve minden beruházási költség benne van. Habár a Spar esetében az indulás pontos időpontja mellett a szolgáltatás konkrét helyszíne is titkos egyelőre,

nem lennénk meglepve, ha a kezdetekkor ők is a fővárost favorizálnák.

Érdekesség, hogy a Spar-csoportnak (leszámítva a Hervist, amely szintén a holdinghoz tartozik) a régióban sehol nincs klasszikus webshopja, Ausztriában például nonfood (interspar.at), illetve bor vonalon (weinwelt.at) vannak jelen. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a régióban van-e folyamatban ezirányú fejlesztés, illetve ez befolyásolja-e a hazai terveket.

Tavaly már több mint 10 milliárd forintos piac volt az online élelmiszer-kiskereskedelem: a GKI Digital 10 legnagyobb hazai e-kereskedőt számba vevő e-toplistáját pedig magasan a Tesco online bevásárlás vezeti. A brit óriás mellett jóval szerényebb szeletet hasít ki az e-tortából a másik két szereplő, a CBA és a G-Roby webáruháza - konkrét forgalmi adatokat azonban a GKI nem hoz nyilvánosságra.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a hazai kínálat kapcsán a Pénzcentrum megkeresésére elmondta, hogy gyakorlatilag

a Spar teljes termékpalettájára kiterjed majd a szortiment.

Tehát a száraz élelmiszerek mellett éppúgy megtalálhatóak lesznek majd a kínálatban a 0-5 Celsius fok közötti tárolást igénylő, illetve a -20 Celsius fok alatti, mélyfagyasztott tételek is. Információink szerint az Auchan is teljes termékpalettával készül a startra.

Átlagon felüli fizetés: érettségivel, sima jogosítvánnyal

Nem sokkal az Auchan bejelentése után megjelentek a szolgáltatáshoz kapcsolódó első álláshirdetések is az élelmiszermulti honlapján, de természetesen a Tesco online kereskedelmi üzletága is folyamatosan keresi új munkatársait. Mint azt az Auchan karrieroldalán írják,

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Dinamikusan fejlődő internetes kereskedelmi üzletágunkba keresünk házhozszállításért felelős, kiszolgálási munkatársakat, teljes vagy részmunkaidőben.

Ráadásul a lehetőség sok fiatalnak vonzó lehet, hiszen az elvárások között az alapvető képességek mellett mindössze egy érettségi, B kategóriás jogosítvány, és némi kis tehergépjármű vezetésében szerzett tapasztalat szerepel; és mindezért versenyképes fizetést ígérnek

A Pénzcentrum iparági értesülései szerint ez olyannyira igaz, hogy a feladat komplexitása miatt az átlagosnál jóval magasabb az internetes kereskedelmi üzletágban dolgozó fuvarosok bérezése, mint más logisztikai területen. Csak összehasonlításképp, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint egy tehergépkocsi-vezető, kamionsofőr jelenleg bruttó 164 785 forintot keres, míg a Tescós kiszállítóknál értesüléseink szerint nem ritka a

bruttó bő 200 ezer forintos fizetés sem.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem