18 °C Budapest

Mutatjuk: ez történik a boltokban az első vasárnapon

2015. március 22. 08:02

A Pénzcentrum vasárnapi hírfolyamában élőben jelentkezik Magyarország boltjaiból: mi van nyitva, mi van zárva, hol vannak sorok, hol dühösek a vevők, hol örülnek? Tényleg elszabadulnak az árak az első zárva tartó vasárnapon?

Délután sem állunk le! A legfrissebbeket IDE KATTINTVA olvashatod!

Várjuk olvasóink fotóit, tapasztalaiat! Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

12.28

A Móricz Zsigmond körtéren a Lidl zárva, a GRoby zárva, a Spar zárva :(

12.25

Az Alle nyitva, a boltok leginkább zárva, sétálgató, kávézgató, ebédelő emberek


12.15

Ha a Széll Kálmán térnél szeretnél dohányterméket, alkoholt vásárolni, van egy rossz hírünk:

12.10

Újpest-Központban nyitva van a Spar - jelentette olvasónk, Hunor, akinek köszönjük az információt. (Ezt viszont nem igazán értjük: ha jól tudjuk, ott 200 négyzetméternél nagyobb bolt van, és nem világörökségi terület. Utánajárunk.)

12.06

A Fehérvári úti Vásárcsarnok emelete teljesen lezárva, de lent sincs minden nyitva. Kevesen vannak, pedig itt nyitva van a CBA.

12.00

Eközben a Fehérvári úti Vásárcsarnoknál

11.58

Tudósítónk szerint az egyik boltnál az Alkotás úton egy idősebb úr káromkodik. Egy nő pedig tétlenül nézte a bezárt üzletet.

11.55.

Spar a Móricz zsigmond körtéren. Zárva.

11.48

A Váci utcában szinte minden nyitva - a turisták valószínűleg észre sem veszik, hogy egy új időszámítás kezdetébe csöppentek.

11.43

Itt a bizonyíték: az Arénában is vannak nyitva boltok

11.41

A Hegyvidék luxus-gasztropláza nyitva, de a boltok 95 százaléka zárva. Nemsokkal ezelőtt még a friss Michelin-csillagos Tanti is zárva volt.

11.35

Premier Outlet: konkrétan egy kólaautomata van nyitva

10.44

Eközben az Arénában.

10.42

Eközben a Mammutban 2.

10.39

A budaörsi Kikánál nyitva van egy virágos. Érdekes - és talán nem véletlen -, hogy a virágboltosnak Kikás furgonja van.

10.33

Olvasónk, Krisztina megtalálta azt a helyet, ahova ma igazán érdemes menni kenyeret venni, spórolni, kávézni, cigit venni ÉS lottózni. Kezdjük azt hinni, hogy az Élessarok a vasárnapi zárva tartás legnagyobb nyertese.

Kőbányán az Élessaroknál a Dohánybolt-Lottózó 18 óráig, Pékség 13-ig, Filléres bolt 15-ig, Kávézó estig nyitva.

Köszönjük az infót!

10.22

Eközben a Mammutban

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

10.14

Szomorú látványt nyújt a budaörsi Tesco - jelentette tudósítónk. Csak a nonstop autómosónál van sor, családapák mossák a kocsit. (Meg nem erősített hírek szerint mise helyett. Előtt. Után.)

10.10

Megérkeztünk az Aréna Plazaba. Olyan kép fogadott, mint amilyeneket az éjféli mozipremierek után szoktunk látni, kb hajnal 3-kor. Félhomály, szinte üres folyosók, a hatalmas food court-on (azaz az éttermeknél) szinte senki. Üzletet eddig nem találtunk nyitva, de a Burger King-ben azt mondták, hogy talán egy DEVERGO nyitva van. Utánajárunk.

(Egyre többen jönnek az Arénába, sétálgató családok, reggel 10-kor hamburgerező tinik. Egy kb. 16 éves lány a szemünk láttára vitte vissza a hamburgerét, mert kifelejtették belőle a hagymát. Skandallum)

10.06

A Mammutban szórólapot oisztogatnak a biztonsági őrök: ezek az üzletek vannak nyitva vasárnap 10-től.

 

09.58

Újabb CBA-t találtunk nyitva: a Fény utcai piacon csak ez az üzlet megy, kb. 10 dolgozóval. 6 kasszából 2. Inkább középkorúak vásárolnak, kenyeret, felvágottat, stb.

CBA, Fény utcai piac. Nyitva.


09.15.

A legendás CBA a Déli pályaudvaron természetesen nyitva. Ki tudja, miért, de nyugdíjasok tömegesen vásárolnak most ott. 6-tól este 8-ig van nyitva.

Bővebben a Déli CBA-ról: KATT!

 


09.07.

Manna ABC Budán, a Böszörményi út és a Kiss János altábornagy u. sarkán. 0-22-ig nyitva. Eddig 0-24-ig volt. Elég sokan vásárolnak.

08.52

A Nagyvárad-téri aluljáróban (VIII. ker.) napok óta ez a felirat várta a non-stop kisboltba betérőket:

Vasárnap és éjszaka átmenetileg zárva tartunk a jogszabály tisztázásáig

08.19

Egy boltban már biztosan vásárolhatunk: Budapest VIII. kerületében, az Orczy út és a Rozgonyi utca sarkán található kisbolt este 8-ig nyitva (nem világörökség, a tulajdonos itt dolgozik). A nap első furcsasága (sőt, megrázó beismerése), hogy a bolt törzsközönsége, a reggel 8-kor az üzlet előtt söröző környékbeliek nincsenek sehol.

08.03

KATTINTS! Te mit csinálsz vasárnap vásárlás helyett? Szavazz!
Olvasás? Főzés? Takarítás? Templom?

2014. október 30-án jelent meg a Magyar Nemzetben, hogy a KDNP ismét bedobta a boltok vasárnapi bezárásának ötletét. Az ötlet mára, 2015. március 22-ére valósult meg: ma ugyanis a legtöbb bolt - elvileg - zárva tart.

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész országot felbolygatta a vasárnapi zárva tartás híre. Van, akinek tetszik, van, aki szerint értelmetlen az egész - az azonban biztos, hogy senkit nem hagy hidegen a dolog. Talán jól mutatja a felfokozott helyzetet, hogy mi itt a Pénzcentrumon nyolcvannál is több cikket, elemzést, véleményt jelentettünk meg a témában október 30-a óta, olvasóink kommentjei pedig elárasztották fórumunkat, Facebook-oldalunkat.

Bár a szabályozás hivatalosan múlt vasárnap óta él, a március 15-i ünnepnap miatt inkább ma lesz az igazi próbatétel. Folyamatosan frissülő cikkünkben olvasóink egyenesen a helyszínről, a boltokból, a boltok elől kaphatnak információkat a kialakult helyzetről, délutánig követhetik velünk, mi van nyitva, mi van zárva, mi történik pontosan.

Természetesen olvasóink tapasztalatait is várjuk. Írj, küldj fényképet a penzcentrum@penzcentrum.hu címre. Mondd el, mit látsz, mit tapasztalsz!

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem