14 °C Budapest

Mindenki most vált okostelefonra: ezekre érdemes figyelni

2015. november 23. 17:35

Az idei karácsony nagy slágere az okostelefon lehet: sokan ugyanis most fogják lecserélni régi készüléküket. A Pénzcentrum most tippeket ad vásárlás előtt: ezeket (is) érdemes átgondolni, ha hagyományosról okostelefonra váltasz.

A várakozások szerint az idei karácsony nagy slágere az okostelefon lesz - állítják műszakicikk-kereskedelemmel foglalkozó szakemberek. Sokak számára ugyanis most jött el az ideje annak, hogy lecseréljék hagyományos telefonjukat egy új készülékre - a szolgáltatók és a boltok kínálatában pedig szinte már csak okostelefonokat találhatunk. Nem véletlen, hogy a múlt pénteki Black Friday-en az egyik legnagyobb hazai webshopban 9 óra alatt 6 ezer telefont adtak el.

Annak, aki karácsonyra vásárol ilyen készüléket, érdemes néhány dolgot átgondolnia. Különösen akkor ne ugorjunk bele egy vásárlásba, ha ajándékba szánjuk.

  • Tisztázzuk azt, mennyit szánunk egy készülékre. Okostelefont már 20 ezer forint alatt is találhatunk, ezek szerényebb tudású, esetleg korábbi modellek. Jó eséllyel az olcsóbb készülékeken nem lesz olyan gyorsa az internet, nem lesz olyan szép a kép, vagy nem fog futni minden játék.
  • Szinte mindegyik okostelefon tud csatlakozni wifi-hálózatra (otthon, munkahelyünkön, vagy akár egy nyilvános helyen), azonban mindenképp szükségünk lesz mobilnet-előfizetésre is.
  • Érdemes átgondolnunk, hogy mire is fogjuk használni az új telefont: ha csak a szokásos alapfunkciókra - telefonálás, sms, böngészés, közösségi oldalak, e-mail -, vagy játszani, filmezni is szeretnénk rajta. Előbbieket az olcsóbb telefonok is magabiztosan tudják, utóbbiakhoz mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk.
  • Sokan azért váltanak okostelefonra, mert fényképezni szeretnének. Nézzük meg, hogy milyen kamerával rendelkezik a kiválasztott készülék: a megapixelek száma mellett érdemes utánanézni az adott típus egyéb funkcióinak (autofókusz, zoom, képrögzítő módok, vaku) is. A legtöbb telefonnak ma már van előlapi kamerája is: ez nem csak a szelfikhez jó, hanem videotelefonálást is lehetővé tesz.
  • Ha okostelefonra váltasz, próbáld ki. Menj el egy olyan boltba, ahol kezedbe tudod venni a készüléket: így döntheted el igazán, mi az a kijelzőméret, ami optimális a számodra. Nem csak a kicsi, hanem a nagy kijelzőnek is lehetnek hátrányai - például nehezen tudod a kezedben tartani, vagy zsebre tenni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm