Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 30. hétfő Janka, Zsanett
Hírek » Vásárlás

Meglepő lépésre készül a Tesco: erre senki sem számított

A Tesco véglegesített egy megállapodást, amely szerint az áruházaikban el nem adott ételeket jótékonysági célokra ajánlják fel. Az áruházlánc a tervek szerint 2017. végére 5000 helyi jótékonysági szervezetnek adja az ételeket Nagy-Britanniában.

A legfrissebb adatok szerint az áruházakban és elosztóközpontokban 55 400 tonna élelmiszert dobtak ki 2015-ban. Már korábban is kísérleteztek az étel felajánlásával: a Community Food Connection nevű programban hat hónap alatt 14 áruházból 22 tonna ételt osztottak szét, ez 50 ezer étkezésnek felel meg.

A jótékonykodás először a nagyobb városok áruházaiban kezdődik (Manchester, Birmingham, Southampton and Portsmouth), idővel pedig az összesben így működik majd. Az áruházlánc a FareShare FoodCloud nevű programot használja az ételek elosztására.

Magyarországon egyébként 2015 óta nem dobja ki az élelmiszert több Tesco sem, megállapodtak a Magyar Élelmiszerbankkal. Így például az Esztergom-Belvárosi Plébánia a Magyar Élelmiszerbank alvállalkozójaként az esztergomi TESCO-ból tavaly május óta már harminc tonna ételt hozott el és osztott ki.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Kiderül a nagy nyugdíjtitok: százezrek nyomorognak emiatt
Te emlékszel még, mennyi volt az átlagnyugdíj 2010-ben?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Brutális, mennyi füstöt szívunk be naponta

Kedden van a dohányzásellenes világnap, így ennek alkalmából megszereztünk egy világtérképet, amin több, dohányzással kapcsolatos adatot is összegyűjtöttek. Magyarország szempontjából a leginkább...

3 filléres és természetes csodaszer hajhullás ellen

Időszakosan mindenkivel előfordul, hogy zuhanyzás után a kelleténél több hajszála végzi a lefolyórácson, vagy lesz a hajkefe áldozata. Nem kell azonban megijedni, és azonnal méregdrága szerekért...
 
NÉPSZERŰ
FRISS