6 °C Budapest

Már 3,5 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum
2012. május 26. 13:12

Az Ötöslottó várható főnyereménye most szombaton már 3 milliárd 545 millió forint. Az elmúlt héten az Ötösön 6,4 millió alapjátékot vásároltak a szerencsevadászok, a Hatoslottón 3 millió kitöltött szelvény közül került ki a nyertes.

Közvetítjük a sorsolást
FRISS! Az Ötöslottó 21. heti nyerőszámai:

23; 30; 45; 56; 71;

KATTINTS IDE, ÉS TUDD MEG, VOLT-E ÖTÖS A LOTTÓN!

A 20. héten 3 milliárd 545 millió forint az Ötöslottó főnyereménye. 20 ezer forintos bankjegyből 177 250 darab tenné ki ezt a hatalmas összeget. A bankókat hosszában egymáshoz illesztve közel huszonnyolc kilométeres pénzösvényt rakhatnánk ki. Ez a maratoni táv kétharmada, illetve hetven kört jelentene a futópályán - derül ki a Szerencsejáték Zrt. számításaiból.

Amennyiben feltornyoznánk, 2-3 szinttel egy szabvány tízemeletes lakótelepi ház fölé magasodna. Lapjával egymás mellé helyezve befedne egy kézilabda-, egy kosárlabda-, egy teniszpályát és még egy uszodát is.

Hozzávetőlegesen - az éppen aktuális ártól függően - mintegy nyolcmillió liter üzemanyagot tankolhatnánk autóinkba - a nyereményből egyébként ezer középkategóriás autót vásárolhatnánk, vagy akár 11 millió BKV-jegyet. Ha a szerencsés nyertes tovább lottózna, a hatalmas nyereményből 15 millió ötös alapjátékot fizethetne be.

Az elmúlt héten Ötöslottóból 6,4 millió alapjátékot vásároltak a szerencsevadászok. Halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv: hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején akár duplájára is emelkedhet a játékszám.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Hatoslottón múlt héten elvitték az 1 milliárd 477 millió forintos főnyereményt. A Hatoson átlagosan 1,8 millió alapjátékot játszanak meg hetente, az elmúlt héten ennél 1 millióval több, 3,06 millió szelvényt töltöttek ki.


Pünkösdi változások

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint lottózói a pünkösdi ünnepnapokon, 2012. május 27-én, vasárnap és május 28-án, hétfőn, zárva tartanak.

Az online rendszer ezeken a napokon is üzemel: a játékosok interneten, telefonon, SMS-ben, az ünnepnapokon is nyitva tartó értékesítőhelyeken, valamint az OTP bankjegykiadó-automatákon adhatják fel játékaikat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem