11 °C Budapest

Leszbikus fotók miatt támadják az IKEA-t

MTI
2014. január 18. 16:03

Egy leszbikus pár lakásának bemutatása miatt bírálják a pozsonyi Ikea lakberendezési áruházat szlovák keresztény aktivisták, akik az áruház bojkottjának lehetőségét is felvetik.

A több civil szervezetet tömörítő Szövetség a Családért szerint az áruházlánc aláaknázza a hagyományos családot azzal, hogy lakberendezési magazinjának legújabb számában egy gyermeket nevelő leszbikus pár otthonát mutatja be. A szövetség követelte az Ikeától, hogy vonja vissza a magazint és kérjen bocsánatot, máskülönben - mint közölték - felszólítják a szlovák vásárlókat, hogy vegyék fontolóra az áruház esetleges bojkottját és a klubkártyáik visszaadását.

Az Ikea Family Live januári számában megjelent cikk ahhoz ad tanácsot, hogyan lehet "gyerekbarát módon" berendezni egy kicsiny, egyterű lakást. Példaként bemutatják egy kisfiút nevelő nőpár londoni tetőtéri lakásában alkalmazott megoldásokat. A magazin magyar nyelvű kiadásában egyébként nem történik említés arról, hogy a nők homoszexuálisok lennének.

Az Ikea szlovákiai leányvállalata visszautasította a keresztény aktivisták követeléseit, tagadta, hogy "bármit is propagálnának" a kiadványban, mint hangsúlyozták, a cikk "csak egy szimpla történet a köztünk lévő háztartások egyikéről".

Az Emberi Jogok Szlovák Nemzeti Központja (SNSPLP) üdvözölte, hogy az Ikea rámutat a társadalom sokszínűségére, és úgy vélte, nincs semmi ok a magazin forgalomból való kivonására.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Üdvözölte viszont a Szövetség a Családért akcióját a szlovák püspöki kar, amelynek szóvivője, Jozef Kovacik szerint "pozitív dolog, ha az állampolgárok reagálnak egy olyan körülményre, amelyet mi a hagyományos családra fenyegetőnek tekintünk".

Az Ikea már korábban közölte, hogy havi lakberendezési magazinjának orosz nyelvű kiadásából eleve kihagyja a meleg párról szóló írást, miután Oroszországban a "homoszexuális propagandát" tiltó törvény lépett életbe tavaly nyáron.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem