21 °C Budapest

Itt a Tesco nagy bejelentése: országszerte jönnek a robotkasszák

2016. szeptember 28. 16:01

Az idei év hátralevő hónapjaiban és 2017-ben is több technológiai fejlesztés várható a Tescónál. Az áruházlánc országszerte több robotkasszát fog beüzemelni, és további üzletekben is bevezetik az ún. Scan&Shop technológiát.

500-nál is több önkiszolgáló kassza működik a Tesco áruházaiban Magyarországon, a bevezetést azonban sok vita előzte meg vállalaton belül, 5 évvel ezelőtt, leginkább a felmerülő veszteség volt a nagy kérdés. Ezek a félelmek ugyanakkor nem igazolódtak be - mondta el Nusserné Molnár Judit, a Tesco szakértője az Internet Hungary 2016 konferencián.

Az áruházakban országszerte hónapról-hónapra vezetnek be ilyen kasszákat:

már minden harmadik vásárló ezeket választja fizetésnél.

Azt azonban az áruházláncnál is felismerték, hogy mindig lesznek olyanok, akik a hagyományos pénztárakat használják majd.

Több boltban jön a Scan&Shop

Az áruházlánc tavaly ősszel indította el Scan&Shop elnevezésű technológiáját Budaörsön: a vásárlók a bejáratnál elvehetnek egy kézi készüléket. Az eszközzel be kell olvasni a kosárba tett termékek vonalkódját. A fizetés a kijelölt Scan&Shop kasszáknál történik: ott le kell olvasni egy összesítő vonalkódot, majd fizetni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nusserné Molnár Judit beszámolt arról is, hogy hamarosan más áruházakban (Győr, Budapest Fogarasi út, Szeged, Debrecen) is találkozhatnak majd ezzel a megoldással a vevők, és a szolgáltatás nem csak a klubkártyáva rendelkezők számára lesz elérhető. A Tesco célja a technológiai újdonságokkal, hogy egy új "extra" szolgáltatást nyújtson a vevőknek, növelje az ügyfélélményt. Az új technológiai megoldás ugyanakkor azzal is jár, hogy 4-6 munkavállalóval többet kell foglalkoztatniuk azokban az áruházakban, ahol működik. Az ő feladatuk, hogy megmutassák az eszköz használatát a vevőknek, a bolt több fontos pontján is.

Hozzátette: vannak olyan vásárlók, akik kimondottan azért járnak Budaörsre, mert ezzel az eszközzel szeretnek vásárolni, sőt, más áruházak dolgozói is elmennek, hogy kipróbálják az új technológiát.

A Tesco további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem