13 °C Budapest

Ilyen az iskolai menza a budai luxuskerületben

Pénzcentrum
2014. október 2. 11:02

Idén ősztől három budai iskolában már egy új, online menzakártya rendszer segíti a sulis étkeztetést. A szülők így könnyebben intézhetik a rendeléseket vagy lemondásokat, a diákoknak pedig az egyérintéses kártyákhoz hasonlóan működő rendszer meggyorsítja a menzai kiszolgálást.

Az idei tanévben egyedülálló újdonsággal rukkolt elő a Hegyvidéki Önkormányzat: a sok helyen elterjedt kártyás fizetések példája alapján három budai iskolában is bevezették a menzakártya rendszert. Ennek a lényege, hogy a szülők nemcsak online intézhetik a gyerekek étkezésének megrendelését, lemondását, de például a heti étlapról is tájékozódhatnak.

Az így megrendelt étkezéseket pedig a diákok az új típusú diákigazolványukkal vagy az erre a célra kiadott menzakártyákkal tudják igénybe venni, az étkezőben elhelyezett kártyaleolvasót használva.

 Azok, akiknek nincsen új típusú diákigazolványuk, az első menzakártyát ingyenesen kaphatják meg, és csak megrongálódás vagy elvesztés esetén számol fel a kibocsátó költséget.

Forrás: www.hegyvidek.menzakartya.hu


Maga a menzakártya egyébként ugyanolyan RFID rádiófrekvenciás azonosítással működik, mint az új típusú diákigazolványok - tájékoztatta lapunkat az Önkormányzat. A plasztikot elvesztése esetén gyorsan és egyszerűen le lehet tiltani az iskolai titkárságon, és mivel csak az iskolai étkeztetésben használják jelenleg, a visszaélés lehetősége minimális.

De nem csak ezért biztonságosak a kártyák: így megszűnnek az étkezési jegyek is, amelyek könnyebben átruházhatóak, vagy akár hamisíthatóak is voltak.

Ráadásul így a szülőknek sem kell készpénzt adniuk a gyerekeknek erre a célra. Sőt, az online felületen bankkártyával, átutalással vagy akár csoportos beszedési megbízással is lehet fizetni.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Eddig a kártyák használatával kapcsolatban jó tapasztalataink vannak, mivel érintős megoldással működnek (mint a PayPass bankkártyák), így minden felhasználó könnyedén tudja használni, és jelentősen meg is gyorsította a folyamatot (rendelés, lemondás, módosítás, kiszolgálás)

- mondta el a Pénzcentrum kérdésére Kenyhercz Kinga, a XII. kerületi Önkormányzat sajtóreferense.

Miért is jó még az új étkezési rendszer?

  • Az étkezések akár egyedi időtartamra is megrendelhetőek
  • Megszűnik a nehézkés, papíralapú nyilatkozatok kitöltési kötelezettsége
  • Az adatokat biztonságosan kezeli a rendszer, és automatikusan tárolja az egyéni kedvezményeket, táplálékallergiás adatokat
  • A családok a netes felületen keresztül bármikor lekérdezhetik egyenlegüket, ellenőrizhetik számláikat, rendelésüket.
A Hegyvidéki Önkormányzat tudomása szerint ilyen menzakártya rendszer még nincs máshol az országban,

ugyanakkor bíznak abban, hogy mások is követik majd a példájukat. A menzakártyát használó iskolák köre a kerületben addig is folyamatosan bővül. Jelenleg az alábbi három iskolában használhatják a szülők és diákok:

  • Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola
  • Németvölgyi Általános Iskola
  • Zugligeti Általános Iskola

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm