Így kereshetsz te is milliókat, ha a neten adod el megunt cuccaidat

2015. május 22. 05:50

Utánajártunk milyen örült dolgok találtak már gazdára az interneten: a listában szerepel használt zsebkendő, dedikált képeslap, de döglött légy is. Akár milliókat is kereshetünk egy jó ötlettel, érdemes résen lenni.

Ma már egyszerűen eladhatjuk megunt dolgaikat az interneten, azonban fontos az, hogy jó képet készítsünk a termékről és próbáljuk meg az árat is reálisan belőni. Ellenben az aukciós oldalakon könnyedén belefuthatunk néhány különleges esetbe, amikor bizonyos dolgok irreálisan drágán kelnek el. A Pénzcentrum ezúttal annak járt utána, mik azok a tárgyak, amiket így sikerült eladni és persze hogy mennyiért. Több aukciós oldalt is megkerestünk, ezúttal a Vatera volt segítségünkre, így azt mutatjuk, itt milyen érdekességek találtak már gazdára:

1. SP eldobott zsebkendője

Aukció ideje: 2011. november
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: 10 000 Ft

2. Budapesti Vidámpark Szellemvasút felirata

Aukció ideje: 2014. október
Végső ár: 119 000 Ft

3. Dedikált Kiss gitár

Aukció ideje: 2009. ősz
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: 255 100 Ft

4. Aranycsapat játékosai által dedikált képeslap

Az Aranycsapat játékosai által dedikált eredeti londoni képeslap 1953-ból, illetve az Aranycsapat élő legendái által aláírt, bekeretezett lap 1996-ból. A postai bélyegző tanúsága szerint a képeslapot az Aranycsapat Wembley Stadionbeli, az évszázad mérkőzéseként számontartott 6:3-as győzelmét követően két nappal adták fel.

Végső ár: 1 250 000 Ft

5. Cadillac Fleetwood Brougham 1979 Veterán

Aukció ideje: 2010. március
Végső ár: 2 010 000 Ft

6. Komplett álomesküvő 1 Ft-tól

Az online piactéren a licit tétje egy komplett esküvő volt, annak minden fontos kellékével. Két hétig feszülhettek egymásnak a mindenre elszánt jegyesek a prémiumkategóriás menyegzőért, 16 ezren érdeklődtek a nem mindennapi lehetőség iránt.

Aukció ideje: 2014. április
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: 2 115 000 Ft

7. Az első Magyarországon gyártott Mercedes-Benz

Az első hazai, Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz B 200 BlueEFFICIENCY autó került árverésre. Az aukció több mint 41 ezer érdeklődőt vonzott a három hét alatt, és összesen 374 ajánlat érkezett.

Aukció ideje: 2012. április
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: 20 110 000 Ft

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

8. Családi ház, Bp, 15.kerület

Luxus családi ház
Aukció ideje: 2010. november
Ár: 95 000 000 Ft

9. Élettelen légy test

Eladó a képen látható sérült légytest! Nemrégen bukkant elő valamely zeg-zugból a lakásban. Sajnos viseltes állapotban van, teljesen ki van száradva, több lába is hiányzik. Megítélésem szerint tavalyi létforma lehetett, és a nemét sem tudom megállapítani.

- olvashattuk a hirdetés szövegében.

Aukció ideje: 2013. május
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: nem valószerű (9,99 milliárd Ft)

Mire figyeljünk?

Amennyiben mi is szeretnénk eladni pár dolgot az interneten, akkor legyünk figyelmesek, adóznunk kell az ingó értékesítés szabályai szerint:

  • Ha egy évben nem keresünk többet eladott cuccainkon 200 ezer forintnál, akkor nincs adófizetési kötelezettségünk.
  • Ha 200 ezer forintnál többet keresünk az eladott dolgokon, akkor a határ feletti összeg után 16 százalékos adót kell fizetni.
  • Ilyenkor a teljes jövedelmet be kell vallani, de annak 16 százalékkal megállapított adóját csökkenteni kell 32 ezer forinttal.

KATTINTS! Ezzel keresnek százezreket a magyar háziasszonyok tavasszal

Egyre több időt töltünk online vásárlással

A magyarok 39 százaléka kevesebb időt szán az áruházi vásárlásra, és 43 százalékuk pedig arról számolt be, hogy több időt tölt online vásárlással, mint 5 évvel ezelőtt. 100-ból 67-en a kirakatok helyett kikapcsolódásként a webes ajánlatokat böngészik konkrét szándékok nélkül. A nézelődés folyamán egyre tájékozottabbak leszünk a lehetőségeket illetően, és sok esetben ez alapján kivárunk a vásárlással, várunk az akciós ajánlatokra, vagy éppen a kedvezményekre, s ha szembejön a lehetőség, élünk vele - derül ki a Cetelem Körkép friss adataiból.

Megnéztük közelebbről azt is, hogy milyen kategóriában érdemes leginkább hirdetést feladunk. Könyvvel és újsággal nem indulunk nagy esélyekkel, ugyanis ebben a kategóriában összesen 495 966 darab hirdetés található jelenleg az oldalon. Ám autóból és ruhából is 300 ezer felé rúg a hirdetések száma. Ellenben érdemes lehet próbálkoznunk háztartási kisgépekkel vagy hangszerekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem