Hatalmas újítás jöhet a boltokban: sorra rúghatják ki a pénztárosokat

2016. december 7. 16:01

Az elmúlt években számos változáson ment keresztül a bolti vásárlás folyamata. Megjelentek például a robotkasszák, a digitális polccímkék és még sokáig sorolhatnánk. Az Amazon nemrég azonban egy előremutató újdonsággal rukkolt elő: egy bolt, ahol nincsenek sorok, de még pénztárosok se. Mutatjuk a részleteket.


Képzeljünk el egy boltot, ahova belépéskor egyszerűen beregisztrálunk a telefonunkkal, majd bemegyünk az üzletben és levesszük a polcról, amire szükségünk van, és már mehetünk is. Ez ma már nem csak egy jó ötlet, hanem az Amazon Go névre keresztelt üzlet.

A cég Seattle-ben nyitotta meg az első pénztárosok nélkül működő boltját, ami egyelőre még béta üzemmódban van és csak az Amazon alkalmazottai vásárolhatnak itt. A tervek szerint azonban már jövőre megnyithatják a nagyközönség előtt a kamerákkal és szenzorokkal működő üzletet - írja a The Verge.

Más újdonság is akad...

Ahogyan számos más újítás, akár a fenti bolttípus is megjelenhet hamarosan Magyarországon. Ma már például ne lepődjünk meg, ha a Nyugati téri Dechatlonban okos próbafülkével találkozunk.

Itt ugyanis a termékekbe helyezett RFID chipeknek köszönhetően a próbafülkébe bevitt termékeink azonnal beolvasásra kerülnek, amelyekről egy digitális kijelző segítségével több mindent is megtudhatunk:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • Minden információt elérhetünk a fülkébe a termékekről
  • Leolvashatjuk az árakat
  • Elolvashatjuk a termékről más felhasználóknak a véleményét
  • A készülék kiegészítő termékeket is ajánl nekünk
  • Megtudhatjuk a fülékből, hogy milyen méretek vannak még az adott termékből
  • Kérhetjük az eladó segítségét, ha nem megfelelő a méret
  • Nyomon követhetjük az eladókat

Az áruházban egyelőre tesztelik az új rendszert, de ha beválik, akkor a többi üzletben is hamar megjelenhetnek az okos próbafülkék.

De jól teljesít a Tesco újdonsága, a Scan&Shop is, amelyet a budaörsi áruház után a Fogarasi úton, Győrben, Szegeden és Debrecenben is bevezetnek 2017 január 27-ig bezárólag. Hogyan működik? Egy a kosárra helyezhető eszköz segítségével beolvasható az áruk vonalkódja, majd azok közvetlenül a kosárba tehetőek, miközben a készüléken pontosan nyomon követhető az elköltött, és az akciók által megtakarított pénzösszeg is. A vevők a vásárlást után az önkiszolgáló pénztáraknál ki- és bepakolás nélkül, a szkenner által generált vonalkód beolvasásával fizethetnek.

Az áruházlánc további fejlesztéseket is tervez, többek között a mobiltelefonos fizetések felé is nyitnak.

Néhány éve pedig már arra is volt példa, hogy a Shopline és a Tesco plakátjairól (a termékek képe alapján) tudtunk vásárolni mobilfizetéssel. De hamarosan a boltban elhelyezett vásárlást segítő érintőképernyős terminálok is is jobban elterjedhetnek a magyar boltokban.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem