8 °C Budapest

Gyorsan lemerül a mobilod? Ezt az egy dolgot még így is használhatod

2015. június 28. 16:30

A mobiltelefonunkkal is fizethetünk a legnagyobb nyári fesztiválokon: a dolog messze nem annyira bonyolult, mint amennyire először hangzik. A Pénzcentrum mutatja a részleteket.

Idén nyáron már nincs szükség pénztárcára vagy plasztik bankkártyára a fesztiválozáshoz, hiszen okostelefonnal is lehet fizetni minden hazai készpénzmentes fesztiválon, többek között a soproni Telekom VOLT Fesztiválon, a Zamárdiban megrendezésre kerülő MasterCard Balaton Soundon, valamint az augusztusi budapesti Sziget Fesztiválon - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Telekom.

Mint azt a Pénzcentrum a Telekomtól megtudta, MobilTárcával minden PayPass egyérintéses terminálon lehet fizetni - a fesztiválokon, bevásárlásnál és akár nyaralásnál is külföldön.

Milyen telefon kell hozzá? Hogy működik pontosan a rendszer? KATTINTS!

A fizetésifunkció használatához azonban szükséges a MobilTárcába letöltött bankkártya is, amely jelenleg az OTP Banknál érhető el - az OTP MasterCard Mobil PayPass típusú kártya tölthető le a MobilTárca alkalmazásba. Ez a kártya a MobilTárcában ugyanúgy működik, mint minden plasztik PayPass bankkártya - minden PayPass elfogadóhelyen 5000 forint alatti vásárlásnál PIN kód megadása nélkül lehet vele fizetni, efölött pedig a bankkártyához tartozó PIN kód megadása szükséges a vásárláshoz.

Minden olyan készpénzmentes fesztiválon lehet így fizetni, ahol egyébként plasztik PayPass típusú bankkártyát is lehet használni.

Jelenleg közel tízezren töltötték már le a Telekom MobilTárca alkalmazását.

A mobilfizetés előnyei között kiemelték, hogy gyorsabb, mert a virtuális bankkártya esetében beállítható az automatikus használat, ekkor a fizetéshez nem kell feloldani a készülék kijelzőjét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A fizetés lemerült mobilkészülék esetén is működik.

Biztonságos, mert ha nincs bekapcsolva az Alapértelmezett kártya funkció, akkor minden fizetés előtt el kell indítani a MobilTárca alkalmazást, ahol meg kell adni az előzetesen beállított MobilTárca PIN-kódot. Ezt követően a Fizetés gomb megnyomásával kell jóváhagyni a tranzakciót. (Ebben az esetben nem lehet fizetni lemerült telefonnal, viszont akkor sem tud fizetni senki a készülékkel, ha az illetéktelen kezekbe kerül - hiszen csak a MobilTárca PIN-kód ismeretében indítható el az alkalmazás.)

Egyszerűbb, mert nem kell sorban állni a fesztiválkártyáért, nem kell megoldani a fesztiválkártya feltöltését és nem kell azon aggódni, hogy mikor és hol lehet a kártyán maradt pénzt visszaváltani. Valamint nem kell, hogy az ügyfélnél legyen a plasztik alapú bankkártya (így elveszni sem fog).

Információink szerint a Telekom mellett Vodafone-nál érhető még el mobiltárca szolgáltatás - így ők is használhatják készüléküket fizetésre.


Címlapkép: volt.hu/Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm