8 °C Budapest

Fogadjunk, hogy ezt eddig rosszul csináltad a konyhában

2015. április 18. 13:01

Túlságosan sok étel kerül akár bontatlan csomagolással a szemétbe ahhoz, hogy ne használjuk ki a maradékokban rejlő lehetőséget. Bár gyakran nincs kedvünk a szottyadt sültkrumplihoz, nem feltétlenül kell rossznak lennie a felmelegített ételnek. Mutatjuk, melyik kedvencnél mi a titok.

A pazarlás elkerülése érdekében gyakran kell maradékot ennünk. Azonban sokan nem szívesen teszik ezt, mert újramelegítve nem olyan a minőség, már nem ugyanolyan az adott menü. Pedig elképzelhető, hogy nem azért rossz másnap az az étel, mert rossz újramelegítve, hanem azért, mert egészen idáig rossz technikával melegítettük. Például sokszor a pizzát inkább esszük másnap hidegen, minthogy gumiszerű legyen a mikrózástól. A Mother Nature Network összeszedte, hogyan melegíts úgy, hogy jó legyen.

A melegítéssel nemcsak az ételt mentjük meg az enyészettől, hanem időt és pénzt is spórolhatunk. Hiszen előre főzhetünk nagyobb adagot, nem kell kétszer nekilátni. Illetve a nagyobb kiszerelésű csomagolások sok esetben olcsóbbak, mint a kis adagok.

Pizza

A már említett pizza esetében a lehető legrosszabb dolog, ha bedobjuk a mikróba. Annál még mindig jobb, ha sütőbe tesszük, és ott melegítjük, pláne ha van vaslap a sütőben. De a legeslegjobb, ha serpenyőt használunk, olyat, aminek fedele is van. Pár percig melegítsük a pizzaszeletet a serpenyőben. Utána locsoljuk meg pár csepp vízzel, és fedjük le, úgy melegítsük tovább. A pára megolvasztja majd a sajtot, a tészta pedig ropogós lesz, nem szikkadt.

Sült krumpli

Különösen a már kisütött mirelit krumpli lesz szottyadt, amikor újramelegítjük, általában a mikróban. Ilyenkor még azt is megbánjuk, hogy valaha eszünkbe jutott megvenni, és nem megenni egyszerre. Pedig van megoldás arra, hogy ne így legyen. Ismét csak serpenyőre van szükség, és pár csepp olajra. Közepes lángon forrósítsuk fel a serpenyőt egy pici olajjal. Dobjuk bele a krumplit, locsoljunk rá még egy pici olajat, és kevergessük őket sűrűn. Körülbelül 3-5 percre van szükség a művelethez.

Steak

A steak, a grillezett húsok esetében, különösen a marhánál könnyű abba belefutni, hogy cipőtalpszerűre melegítjük, amikor megennénk a maradékot. A legjobb, ha a legalacsonyabb hőfokon melegítjük sütőben a szeleteinket, és végül egy perc alatt serpenyőben egy icipici olajon ropogóssá varázsoljuk őket befejezésül. A sütőben töltött idő függ attól is, mennyire vastag az adott szelet, ezért jobb, ha ellenőrizzük többször a hőfokot. Ha egy vaskos marha steaket melegítünk, annak például fél óra kell a sütőben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tészta

A tésztát máshogy kell melegíteni, ha üres, és máshogy, ha már szószostul pihen a hűtőben. Az üres tésztát forrásban lévő vízbe kell tenni 30 másodperce, hogy visszanyerje szerkezetét és meleg legyen. A legkönnyebb, ha egy fém szűrőben mártod a vízbe, így gyorsan ki tudod kapni, mielőtt túlfőne. Ha szósszal együtt maradt meg a tészta, serpenyőben melegítsük. Olvasszunk vajat, vagy melegítsünk olíva olajat közepes hőfokon. A forró serpenyőbe dobjuk bele a maradék tésztát, és locsoljuk meg vízzel, tejjel, tejszínnel, vagy borral, ami az alapja volt a szósznak, vagy ami illik hozzá. 5 perc, és kész is.

Csöves kukorica

Nemsokára indul a csöves kukorica szezon, nem árt felkészülni rá. Amikor megmarad a főtt kukorica, ráncos lesz, így sokan nem szívesen eszik már meg. A mikró nem segít, viszont a forró víz igen. Forraljunk lábasban vizet, és a lobogó dobjuk be a kukoricákat. Egy-két perc elég is lesz.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem