7 °C Budapest

Ezzel keresnek százezreket a magyar háziasszonyok tavasszal

2015. március 24. 06:12

Szerencsés, akinek minden szezonban új garnitúra tavaszi holmira telik. Sokan viszont csak akkor tudják ruhatárukat megújítani, ha a régieket pénzzé teszik. Íme néhány tipp, hogy gyorsabban elkeljenek a megunt ruhadarabok. Nem árt azonban odafigyelni, hiszen csak 200 ezer forintig adómentes az online kereskedés.

Sokan a neten adják el megunt cuccaikat, az online piactereken ilyenkor egymást érik az ilyen jellegű feltöltések. Szakértők szerint a jó állapotú darabok könnyen elmennek, nem nehéz összehozni a több tízezeres, vagy akár a bő százezres bevételt sem.

>>>SPURMAN MEGMONDJA! Így újítsd meg a ruhatárad<<<

Azt azonban nem mindenki tudja, ennek milyen szabályai vannak, illetve hogyan érdemes ebbe belevágni. Segítségképpen összeszedtük, mikre érdemes figyelni, amikor egy-egy terméket meghirdetünk: hogyan fotózzunk, mit írjuk a leráshoz, illetve hogyan árazzuk be a cuccainkat. Cikkünk végén az adózási szabályokt is górcső alá vettük.

1. Megfelelő fotók

Ahogy egy ingatlanhirdetésnél elengedhetetlen, egy jó fotóval itt is felgyorsíthatod az eladást. Lényeges, hogy jól látható legyen a ruha, elölről is és hátulról is, hiszen te sem akarnál zsákbamacskát venni. Természetes fényben mutatnak legjobban a ruhák, így látható az igazi színük, ezt tartsd észben a fotózásnál is. Ha nem is vagy profi fotós, legalább próbálj megfelelő mennyiségű mesterséges fényben fényképezni.

2. Használj modellt

Biztos veled is előfordult már, hogy a boltban egyáltalán nem tetszett egy ruha, de valaki rábeszélt, hogy ugorj bele, és az eredmény téged is meglepett. Felvéve sokkal jobban mutathat egy-egy ruha. Ezért ha teheted, kérj meg valakit, hogy vegye fel az eladni kívánt holmit, és úgy készítsd el a képeket. Ha az illető nem akar majd látszani a képeken, ügyelj a kompozícióra! Így később könnyen megvághatod úgy a fotókat, hogy modelled arca ne látszódjon.

3. Tisztázd a részleteket!

Minél részletesebb a leírás, annál szimpatikusabb lesz a vásárlónak a termék. Látni fogja, hogy nem akarod átverni, mindent megosztasz vele, amit tudni lehet az adott ruháról, még a hibákat is. Emellett ha a modelleden több ruha, esetleg cipő, vagy más kiegészítők is vannak, tisztázd mi eladó, és mi nem. Sokat segíthet egy jól sikerült összeállítás, de neked sem érdeked, hogy megérkezzen a levelesládádba a 148. levél, amiben a kedves érdeklődő a háttérben lévő állólámpa árát szeretné megtudni.

4. Végezz kutatómunkát, úgy lődd be az árat!

Mielőtt beáraznád a cuccaidat, nézz szét a neten, hasonlókat mennyiért hirdetnek, illetve betérhetnél egy-két turkálóba is, hogy felmérd a terepet. Mindig emeld ki, ha valamilyen értékes anyagból készült a ruhadarab, például ha gyapjú, vagy selyem. Emellett ha márkás darabról van szó, azt se felejtsd el kiemelni. Sok olyan neves márka van, amit a magyar vásárlók kevésbé ismernek. Ilyenkor érdemes pár mondatot írni a cégről, mivel foglalkoznak, mióta, hogy érdeklődőid eldönthessék, megbízható minőségű-e a terméked. Ha több olcsó, 1000 forint körüli ruhadarabot is hirdetsz, árazd be őket együtt is, sokan nagyobb kapásnak értékelik, ha több terméket szereznek meg olcsón.

5. Ne spórolj a csomagoláson!

Amikor postázod az eladott terméket, gondosan csomagold be őket. Egyrészt te sem szeretnél koszos, esetleg rongálódott csomagot kapni, másrészt pedig ha igénytelen vagy, simán lehúzhatnak utólag egy rossz értékeléssel, és akkor az aukciós oldalakon például már sokkal nehezebben fogsz bármit is eladni legközelebb.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vigyázz, mennyit keresel ezen!

Ha valaki az interneten árulja saját dolgait, adóznia kell az ingó értékesítés szabályai szerint. Lényeges különbség ebben a helyzetben, hogy valaki üzletszerűen húz-e hasznot az eladásokból, vagy csak alkalmanként, megunt és felesleges dolgait kínálja - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az erre vonatkozó szabályok a következők:

  • Ha egy évben nem keresünk többet eladott cuccainkon 200 ezer forintnál, akkor nincs adófizetési kötelezettségünk.
  • Ha 200 ezer forintnál többet keresünk az eladott dolgokon (nem akkora ördöngösség ennyit összehozni, egy spéci futópad, egy bicikli, konyhai gépek eladásából), akkor a határ feletti összeg után 16 százalékos adót kell fizetni.
  • Ilyenkor a teljes jövedelmet be kell vallani, de annak 16 százalékkal megállapított adóját csökkenteni kell 32 ezer forinttal.

Ha további értékesítésre vásárolsz

Nincs 200 ezer forintos összeghatár, ha üzletszerű értékesítésről van szó. Ha például a hirdető több színben hirdeti meg ugyanazt a terméket, egyértelmű, hogy nem a családi kinőtt baba autósülés eladásáról van szó.

Teljesen életszerű viszont az, ha egy gyed-en lévő anyuka a gyerekei kinőtt ruháit értékesíti az interneten. Az, hogy a kinőtt ruhákat, már nem használt eszközöket folyamatosan eladják, nem jelent gazdasági tevékenységet. Azonban ha valaki olcsón felvásárolt használt ruhákat értékesít, úgy az már kimeríti a gazdasági tevékenység fogalmát.

- mondta el érdeklődésünkre a NAV.

  • Az üzletszerű értékesítésnél a 200 ezer forintos összeghatár helyett 600 ezer forintos határ van. Nem kell adózni az interneten eladott dolgokból származó bevétel után, ha az adott évben az 600 ezer forint alatt van.
  • Amennyiben a bevétel az adóév elejétől összesítve meghaladja a 600 ezer forintos értékhatárt, úgy az összes bevételből kell jövedelmet számolni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem