8 °C Budapest

Ezek a karácsony slágerkönyvei: itt a kedvencek toplistája

2014. december 5. 05:54

Az idei karácsonyi szezonban is az egyik legnagyobb sláger várhatóan a könyv lesz. Érdekesség azonban, hogy bár 2014-ben is sok a jó könyv, rekordoteladást várhatóan egyik sem hoz majd.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség előrejelzése szerint idén egy magyar család átlagosan 30-35 ezer forintot költ majd ajándékokra. Bár a költés mértékében természetesen jókora szórás lehet, de így is szinte mindenki, a 18-69 éves korosztály kilenctizede tervez karácsonyra ajándékokat vásárolni szeretteinek. A legtöbbet várhatóan idén is az idősebbek és a gyermeket nevelők szánnak a karácsonyfa alatti meglepetésekre.

A szakmai szövetség szerint az ajándékok köre idén sem változik; a karácsony közeledtével hagyományosan nő a szépségápolási, IT- és szórakoztató elektronikai termékek, az ajándék jellegű élelmiszerek, a gyermekjátékok, és a ruhafélék iránti kereslet. Mindezek mellett idén is az egyik legnagyobb sláger várhatóan a könyv lesz.

A magyar könyvpiac nagyon farnehéz: az árbevétel 30-35 százaléka jellemzően a karácsonyi szezonban képződik.

A Pénzcentrum értesülései szerint az idei karácsonyi szezonban kifejezetten érdekes, hogy bár sok jó könyv van, forgalmi szempontból azonban egyetlen kiugróról sem lehet beszélni.

Amíg tavaly rá lehetett mutatni egy Frei Tamásra vagy egy Infernóra - ezek akár 40-80 ezer példányban is elfogytak -, addig idén a karácsonyi slágerkönyvek inkább a 20-30 ezres kategóriába esnek majd

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Starcz Ákos, a Libri-Shopline Nyrt. vezérigazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Pénzcentrum iparági értesülései szerint a gyerekkönyvek esetében az idei sláger várhatóan Varró Dániel új könyve lesz, de a klasszikus Disney-s könyvek is jól teljesítenek majd. Sőt, a Demény nevű kutya életét feldolgozó, egy blogból kinőtt könyv is óriási siker lehet. A felnőtt irodalomban pedig Németh Miklós életrajzi könyve, Nyáry Krisztián friss története, és - bár ez nyilván nem karácsonyi könyv - Kelemen Anna bulvárvallomása tarolhat. Úgy tudjuk, D. Tóth Kriszta második regénye is a várakozások felett teljesít - az első 10 ezer példányt úgy elkapkodták a boltokból, hogy pár napig nem is volt, újra kellett nyomni.

De nemcsak az újdonságok fogynak majd várhatóan nagyobb számban. Sokan ugyanis ilyenkor szerzik be az év közben megjelent slágerkönyveket, valamint a 2014-es bestsellereket is. Ilyenek lehetnek többek között "Az örökkévalóság küszöbén" Ken Follettől, a "Narancsbőr - Az Orbán-vagyonok nyomában" Ferenczi Krisztinától, vagy például Suzanne Collins regényciklusa, amelynek legújabb adaptációja éppen most fut a mozikban.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem