8 °C Budapest

Ez az 50 legérdekesebb könyv most Magyarországon - itt a lista!

Pénzcentrum
2014. április 20. 13:02

Bookline TOP 50 Az utóbbi hónapokban a választások lázában égett az egész ország, így nem meglepő, hogy márciusban a politikai tematikájú könyveknek kiugróan nagy sikere volt a TOP50-es listán. Bár a nyomtatott könyvek legjobbjai között a várva várt újdonságok, Leiner Laura új könyve és a Bridget Jones legújabb naplója is taroltak; az e-könyves sikerlistán a közéleti témák helyett továbbra is a szórakoztató irodalomé volt a főszerep. A teljes toplistát Cikkünk 2., 3., illetve 4. oldalán találod (lapozás a cikk alján).

A Bookline nyomtatott TOP50 dobogójának három lépcsőjéből kettőt a választási kampány újdonságai foglalnak el. Ferenczi Krisztina oknyomozó újságíró hosszú évek kutatómunkájának eredményeképp írta meg a toplista győztesét, a miniszterelnök és gazdasági holdudvarának kapcsolatát boncolgató Narancsbőr - Az Orbán-vagyonok nyomában című könyvét, és a fokozott érdeklődés a harmadik helyre repítette Zuschlag János önéletrajzi vallomását is, amelyet Szalai Vivien foglalt össze Pártházból börtönbe című művében. Szintén kiváló helyezést ért el Dési János, a Népszava és a Klubrádió munkatársának Kis politikushatározója: A magyar szürke 48 árnyalata (7.) a hazai közélet 48 prominens, bal- és jobboldali alakjának pályaképét mutatja be. A választási hajrában Matolcsy György egykori gazdasági miniszter titkárnője, Wiedermann Helga is tollat ragadott, hogy saját szemszögéből számoljon be a "magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról": küldetése sikeres volt, a Sakk és póker ugyanis a 9. helyen végzett.

Simon Márton slammer és költő már a múlt hónapban is meglepetést okozott a TOP50-ben, kortárs verseskötet ugyanis ritkán jut a toplista élmezőnyébe, és még ritkább, hogy az előkelő helyezést következő hónapban is tartja (Polaroidok - 11.). A 23. helyezett, a buddhizmus dán guruja, Láma Ole Nydahl Félelem nélküli halál című könyvének sikere a keleti filozófiák növekvő népszerűségével indokolható, míg a Britannica Hungarica Nagylexikon 24. tizenharmadik helyezése valószínűleg azzal, hogy az utolsó nyomtatásban megjelent nagylexikon legutolsó kötetéről van szó.

Leiner Laura az elmúlt évek legnagyobb ifjúsági könyves meglepetését produkálta, és neve a márciusi sikerlistán felbukkan 8-szor is. A 2. helyre egy újdonsággal, az egy fergeteges szilveszteréjszakát elmesélő Akkor szakítsunk-kal tört be, korábbi regénye, a Bábel a 14. helyezett lett, míg a népszerű Szent Johanna-gimi-sorozat epizódjai a sikerlista második felében végeztek.

A márciusi e-könyves sikerlista nagy győztese, mondhatni "Leiner Laurája" Fábián Janka lett a múlt hónapban: a két novelláját, az Egy találkozást és a Videotékát tartalmazó kötet az első helyre, a Rozmaring és a Karácsony a ligetben az 5. és a 10. helyre jutott. Az e-könyves TOP10-ből a nyomtatott sikerlistától eltérően ezúttal kimaradtak a komolyabb hangvételű könyvek, kivéve Borbély Szilárd Nincstelenek - Már elment a Mesijás című regényét a harmadik helyen. Az író könyve a nyomtatott listán is a 40. helyen szerepel - jelezve, hogy februárban tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála következtében még mindig az érdeklődés középpontjában áll.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem