10 °C Budapest

Ajándék az utolsó pillanatban: ezekkel nem lőhetsz mellé

2016. december 22. 05:33

Két nap múlva karácsony és még nincsen ajándékod? Teljesen érthető, ha nem akarsz a hatalmas tömegben vásárolni, a netről rendelt áruk pedig aligha érkeznek meg időben. Szerencsére még nincs minden veszve, a Pénzcentrum most összegyűjtött néhány ajándékötletet, ami akár még ma vagy holnap is beszerezhető sorban állás nélkül.


Az eddigi év tapasztalatai szerint a legtöbben az utolsó pillanatra hagyják a karácsonyi ajándékok beszerzését, ezért hatalmas tömegek vannak ilyenkor a boltokban. Ráadásul több olvasónk is arról számolt be, hogy egyes üzeletekben már készlethiány van bizonyos termékekből.

A karácsonyi vásárlási láz általában december 23-ig tart, de nem ritka, hogy december 24-én is keresik még az ajándékokat

- mondta el Gerhát-Molnár Irina, a Brands.hu ügyvezető igazgatója.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György szerint mintegy 200 milliárd forint pluszbevételt hoz a kereskedőknek az év végi ünnepek előtt megugró forgalom.

Ha még nincsen ajándékod szentestére, akkor sincsen még minden veszve. Elkerülheted a tömeget és a hosszú sorban állást is, hiszen most olyan ajándékötleteket mutatunk, amit pár kattintással otthon a gép előtt is megvásárolhatsz.

Fesztiváljegy

A fiataloknak az egyik legkézenfekvőbb ajándék a fesztiváljegy. A 2017 nyarán tartott Szigetre, a VOLT-ra és a Balaton Soundra például számos bérletet most még kedvezményesen vásárolhatunk meg. Többek között olyan előadók lesznek a fesztiválokon, mint Tom Odell, Major Lazer, Hardwell, Robin Schulz, Imagine Dragons vagy Marin Garrix. A jegyárak azonban elég borsosak: a Sziget fesztiválra a napijegy 19 900 forintba kerül, a VOLT fesztiválra már 12 990 forintért is le lehet jutni egy napra, míg a Balaton Soundra idén a napijegy 17 000 forintba kerül.

Balatoni hangulat

Nemrég rukkolt elő egy újdonsággal az Északipart magazin, akinek a webes kínálatából kéttucatnyi étterem és borászat, valamint számos könyvkiadó szolgáltatásait, termékeit vásárolhatjuk meg, ha idén karácsonykor egy kis balatoni hangulatot szeretnénk ajándékozni. Az ajándéklehetőségek között tematikus borválogatások, a Balaton szépségeit, történelmét, különlegességeit bemutató könyvek és fotóalbumok is megtalálhatóak. Ami azonban az utolsó utáni pillanatban még érdekes lehet, hogy balatoni csúcséttermek különleges menüit tartalmazó vouchereket is beszerezhetünk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Színházjegy

Ma már több oldalon is válogathatunk a különböző színházjegyek közül, amit egyszerűen pár kattintással meg is vásárolhatunk, jegyeket pedig egyből ki is nyomtathatjuk. A legjobb az, ha januárra vagy inkább még későbbi dátumra szólnak a jegyek, hogy ne legyen gond az időponttal. De az is fontos, hogy mindig páros belépőt ajándékozzunk, esetleg mi magunk kísérjük el a színházba, akit megleptünk.

Sportbérlet

A kuponos oldalakon manapság számos sportolási lehetőség közül válogathatunk. Ajándékozhatunk kuponnal Zumba bérletet vagy akár több alkalmas személyi edzést is. De nem rossz választás a magánszemélyként is igényelhető többféle sportkártya sem, amivel egy átlagos sportbérlet áráért országszerte akár több mint 320 létesítményben lehet sportolni. Többek között fitness termekben, uszodákban, kondi termekben, spinning edzéseken, squash klubokban, tánctermekben és számos egyéb sporthelyszínen. Az ilyen jellegű sportkártya igényléséhez azonban több személyes adatra is szükségünk lesz.

Szépségkezelés

A szépségszalonok ajánlatai között is érdemes körbenézni. Ajándékozhatunk idén akár egy masszást, szépségkezelést, vagy akár egy méregtelenítő-, esetleg arctiszító kezelést. Ha kupon formájában vesszük meg a kezelést, akkor mindig nézzünk meg a beváltási feltételeket és igyekezzünk olyan kupont választani, ami sokáig felhasználható.

Bor/pezsgő

Na jó, a borokért ugyan el kell menni a boltba, viszont ma már számos szaküzlet közül válogathatunk a fővárosban, ahol gyorsan és egyszerűen vásárolhatunk különböző borokat és pezsgőket. Egy üveg ital azért a legtöbb esetben jó ajándék tud lenni, a legjobb pedig az, hogy mindenki megtalálhatja a saját pénztárcájának megfelelő kategóriát. A szakboltokban az olcsóbb, akár ezer forint körüli borok mellett a több tízezer forint értékű palackokat is vásárolhatunk.

Mozijegy

Az ajándék mozijegyeket a mozi pénztáraiból tudjuk beszerezni. Jó hír azonban, hogy a nagy mozik az ünnepek alatt is végig nyitva vannak, tehát akár még 24-én is beszaladhatunk megvenni egy ajándékjegyet. Ezeket általában egy bizonyos időpontig lehet beváltani, bármelyik éppen futó filmre. Akár vásárolhatunk belőle olyat is, ami a legdrágább VIP moziban is beváltható.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm