13 °C Budapest

6 meglepő árucikk, amit soha ne vegyél meg a szupermarketekben

2017. március 27. 11:30

Manapság már szinte mindent meg lehet vásárolni a nagy élelmiszerboltokban. Akad azonban néhány termék, amit egyáltalán nem érdemes a szupermarketekből beszerezni, legalábbis, ha nem szeretnénk feleslegesen sokat költeni.


Bár kényelmes, ha mindent egy nagy élelmiszerboltban vásárolunk meg, azonban nem mindig ez a legköltséghatékonyabb megoldás. Andrea Woroch, a megtakarítások szakértője most összeállított egy listát, melyek azok a termékek, amiket soha ne vásároljunk meg a nagy élelmiszerüzletekben, legalábbis, ha nem szeretnék ráfizetni.

1. Fűszerek

Andrea szerint a nagy élelmiszerboltokban méregdrágán árulják a fűszereket. Persze nem mindenki engedheti meg magának, hogy otthon a kertben termesszen fűszernövényeket. Ezért érdemes lehet egy szakboltot keresni a környékünkön, ahol jóval olcsóbban ömlesztve vásárolhatjuk meg ezeket az ízesítőket.

KATTINTS!
A boltok piszkos trükkje: így sóznak rád még több mosóport, törlőkendőt

2. Elemek

A pénztárak előtt elhelyezett kis csomag elemek az impulzus vásárlás klasszikus példái. Sorban állás közben eszünkbe jut, hogy otthon éppen leállt a falióra és már dobjuk is a kosárba az elemeket. Ekkor keveseknek jut eszébe spórolás, pedig az elemeket szaküzletekben és nagy mennyiségben akár feleannyiért is megvásárolhatjuk.

3. Baba és szépségápolási termékek

A drogériában és a százforintos boltokban jóval nagyobb eséllyel találhatunk akciósan samponokat és különböző szépségápolási termékeket. Ha ezeket a termékeket is mindig a nagy élelmiszerüzletekből szerezzük be akkor, akár 30 százalékkal is többet elkölthetünk rájuk - véli a szakértő.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Csomagolt zöldségek

Azt talán a legtöbben már tudják, hogy a külön csomagolt esetleg előre felszeletelt zöldségek jóval drágábbak lehetnek. De nem kevés pénzről van szó, ezekért a külön csomagolt zöldségekért akár háromszoros árat is elkérhetnek. Érdemes tehát hagyományos (nem előrecsomagolt) zöldségeket vásárolni, de a legjobban akkor járunk, ha ezeket a piacokon szerezzük be.

5. Csomagolt hús

A zöldségekhez hasonlóan a húsoknál sem érdemes az előre összekészített kiszereléseket megvásárolni. Miért vásárolnánk például előre elkészített hamburger húspogácsát, amikor ehhez igazából csak darált húsra van szükségünk? Ha szerencsénk van, akkor a hentes pultban még le is daráltathatjuk az általunk kiválasztott húsdarabot.

6. Ropogtatnivalók, popcorn

A sós nassolnivalók méregdrágák, ha külön kis zacskóban vesszük meg azokat. Szerencsére ma már több nagy élelmiszerboltban is árulják ezeket a termékeket kimérős formában. Érdemes lehet egyszerre egy nagyobb adagot bevásárolni belőlük és azt otthon elosztani több apró csomagra. Ha popcornt szeretnénk enni, akkor pedig vásároljunk pattogtani való kukoricát kimért formában, jóval olcsóbban megúszhatjuk, mintha a mikrós popcornt vásárolunk.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem