3 milliárd a tét az Ötöslottón! Meddig nőhet a főnyeremény?

Pénzcentrum
2013. szeptember 21. 08:02

Dübörög a lottóláz Magyarországon: az elmúlt héten az Ötöslottó játékosai 6,7 millió szelvényt töltöttek ki. A jackpot ezen a héten már meghaladja a 3 milliárd forintot, azonban ez az összeg még jócskán nőhet, hiszen a nyeremény akár jövő márciusig is halmozódhat.

Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:
17; 21; 70; 77; 83

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG, VOLT-E TELITALÁLAT!

Tovább folytatódik az Ötöslottó halmozódása: ezen a héten már 3 070 millió forint a jackpot összege. A számok azt mutatják, hogy a főnyereménnyel együtt nő a játékkedv is: az elmúlt héten több mint 6,7 millió szelvényt töltöttek ki a szerencsevadászok, a hírek szerint sokan jönnek a határon túlról is játszani.

Meddig nőhet a nyeremény?

Mint azt a Pénzcentrum.hu a Szerencsejáték Zrt-től megtudta, a halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt - a Részvételi Szabályzat alapján - felosztják a többi nyertes között. Fontos: nem csupán a jackpot, vagyis a telitalálat nyereménye halmozódik, hanem a 2, 3 és 4 találatoké is. Mivel legutóbb idén márciusban volt telitalálat az Ötöslottón, így elviekben jövő márciusig is halmozódhat a nyeremény összege. A Pénzcentrum.hu becslései szerint ekkorra az 5,8 - 6 milliárd forintot is elérheti a főnyeremény összege.

Eddig azonban még nem volt rá példa, hogy a főnyereményt szét kellett volna osztani. A leghosszabb halmozódás 2003-ban volt, amikor 38 héten keresztül halmozódott a jackpot, és a nyertes végül 5 092 890 758 forintot vihetett haza.


Egyszer talán felosztják a kisebb találatok között

Amennyiben a halmozódás kezdő időpontjától számított 1 éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. A játékszervező a halmozott összeget még ugyanezen sorsolás eredménye alapján a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja az alábbiak szerint:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

a./ a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadát a legalacsonyabb sorszámú ilyen nyerőosztály kivételével a halmozott összeg 10-10 százalékával,

b./ a nyertest tartalmazó legalacsonyabb sorszámú nyerőosztály nyeremény alaphányadát a halmozott összeg fennmaradó részével növeli.

A legfontosabb hírek, információk, érdekességek az Ötöslottóról: KATTINTS!

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm