8 °C Budapest

Kész, vége! Felszámolják a legendás magyar gyárat

2016. május 28. 15:07

Három héten belül elindulhat a pécsi Zsolnay Zrt. porcelángyár irányított, állami felszámolása - írja a Bama.hu. A gyár szír tulajdonosa és a szintén tulajdonos pécsi önkormányzat között már egy ideje komoly konfliktus van, a gyárnál pedig pár hete a NAV is razziázott. A pécsi önkormányzat pedig most kitalálta, hogy szabadulhatnak meg a mostani vezetéstől úgy, hogy mégis megtartják a Zsolnay gyárat.

A megyei lap azt írja, hogy a pécsi közgyűlés csütörtökön megalapította a céget, ami majd átveheti a mostani tulajdonostól a Zsolnay márkanevet a felszámolás alatt, ami a cég legértékesebb vagyoneleme. Viszont ha ezt nem sikerülne megvenni, a Zsolnay család több örököse is hajlandó megadni a városvezetésnek. Az új cég a Ledina Kerámia Kft. névre hallgat, Pécs alpolgármestere, Girán János pedig kérte, hogy a cég megalakításáról zárt ülésen tárgyaljon a közgyűlés. A Ledina ügyvezető igazgatója Katreiner Zoltán, a Pécs Médiaközpont vezetője lett, ő viszont valószínűleg csak addig irányítja majd a céget, amíg az át nem veszi magát a gyárat. Az alpolgármester később a városháza lapjának azt mondta,

azért alapították az új céget, hogy hogy sikerrel léphessenek fel a Zsolnay Zrt. többségi tulajdonosának trükközései ellen

A Zsolnay gyárat korábban már kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány, vagyis a pécsi önkormányzat szerint "védelem alá helyezték" a gyárat a mostani tulajdonosokkal szemben, aminek a szükségességét a NAV razziája is igazol az önkormányzat álláspontja szerint. A többségi tulajdonos, Bachar Najari - aki 2013-ban vette meg a gyár 74 százalékát - viszont ezt ellenséges felvásárlási kísérletnek tartotta az önkormányzat részéről, ezért kizárta a cégből a kisebbségi tulajdonos Pécsi Holding Zrt-t, az önkormányzat vagyonkezelőjét.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm