Így lehetsz Te is sikeres vállalkozó: mutatjuk a trükköt

2016. május 2. 16:36

Habár egyre optimistábbak a hazai kisvállalkozások, a tudatos tervezés még mindig hiánycikk Magyarországon. Éppen ezért a Pénzcentrum a következő időszakban kiemelten foglalkozik majd a hazai kisvállalkozásokat érintő legfontosabb kérdésekkel, legyen szó a stratégiáról, a pénzügyi tervezésről, vagy éppen a finanszírozási lehetőségekről. Várjuk olvasóink kérdéseit is a témában.

Habár nincsenek könnyű helyzetben a mai kiélezett piaci viszonyok között a magyar kisvállalkozások, ennek ellenére így is akadnak bőven, akik sikerre tudták vinni üzleti elképzeléseiket. Ehhez azonban egy olyan vezető kell, aki profi a stratégiai tervezés és a pénzügyek terén; vagy ha nem, hajlandó professzionális gazdasági szakembereket alkalmazni.

És a sikerhez gyakran még ez sem elég. A válság hosszú, forráshiányos évei ugyanis egyértelműen átalakították a kisvállalkozások többségének jövőképét. A szektor nagy része ma azt hiszi, vagy beszállítóvá válik egy nagyvállalatok és multik által dominált piacon, vagy esetleg EU-s forrásból próbál meg előbbre jutni.

Habár az uniós finanszírozási alternatíva kétségtelenül továbbra is rendelkezésre áll - bár az új EU-s költségvetési ciklusban voltak jelentős változások -, ma már akadnak más alternatívák is, amelyek lehetőséget biztosítanak egy vállalkozó számára, hogy finanszírozni tudja elképzeléseit. A képet persze igencsak árnyalja, hogy még a sikeres vállalkozások között is van olyan, amelyik annyira fél a kockázatoktól, hogy még annak ellenére sem hajlandó eladósodni - még rövidtávon sem -, hogy reális esélye lenne a bővülésre. Egyes felmérések például arról szólnak, hogy

ma Magyarországon a mikro- és kisvállalkozások töredékének van valamilyen hitele - legyen szó például folyószámlahitelről, egy komolyabb beruházási hitelről, vagy egy hosszú távú versenyképességet is biztosító konstrukcióról.

És ugyan a legfrissebb kutatások arról tanúskodnak, hogy a kisvállalatok egyre inkább nagyratörően terveznek, jövőjükkel kapcsolatban optimisták, ezt azonban  egyelőre nem egy tudatos stratégia, üzleti terv mentén teszik. Éppen ezért a Pénzcentrum a következő időszakban kiemelten foglalkozik majd a hazai kisvállalkozásokat érintő legfontosabb kérdésekkel, legyen szó a stratégiáról, a pénzügyi tervezésről, vagy éppen a finanszírozási lehetőségekről.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Várjuk olvasóink kérdéseit is kisvállalkozás témában; címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem