11 °C Budapest

A NAV a legnagyobb fogyasztó az ételmegosztó alkalmazásban

2015. szeptember 2. 09:32

Néhány hónapja indult a Yummber, a közösségi ételmegosztó mobilalkalmazás, amely magyar ötleten alapszik. A rendszeren keresztüli fizetésről az adóhatóság is érdeklődik, olyannyira, hogy a NAV ellenőrei a legnagyobb fogyasztói a vendégkonyháknak - írja a Világgazdaság.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a leglojálisabb evő kuncsaftunk a NAV. Már többször is meglátogatták a konyháinkat, és nagyon ízlett nekik a kaja. Hálásan köszönjük nekik a támogatást. Ja, amúgy ezúton is üzenjük a konyháknak: no para. Minden rendben van, és ez így is marad

 - olvasható a Yummber Facebook oldalán. A július végén magyar ötlet alapján indult szolgáltatás lényege, hogy a személyszállítást végző Uber vagy a szálláshelykeresést segítő Airbnb működését alapul véve egy online alkalmazás révén kötik össze az otthon főzőcskézőket és a közelben járó éhes embereket.

Rendszeresen fogyasztanak regisztrált konyháinkon a hatóság ellenőrei, de eddig nem büntettek. Egyre többjüket ismerjük név szerint. A tapasztalatok szerint inkább arról érdeklődnek, hogyan működik pontosan a szolgáltatás

 - mondta Kalmár Péter, a projekt egyik ötletgazdája. A vállalkozás és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakemberei egyébként a színfalak mögött folyamatosan egyeztetnek a tisztázandó kérdésekről. Kalmár Péter szerint a tisztviselők hozzáállása egyértelműen pozitív.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem