21 °C Budapest

A 10 leghülyébb vállalkozási ötlet, ami gazdaggá tett valakit

Pénzcentrum
2007. november 30. 05:40

Képtelenebbnél képtelenebb vállalkozási ötletekkel találkozhatunk nap mint nap, melyeken legtöbbünk csak mosolyog, míg mások dollármilliókat keresnek velük. Következő összeállításunkban 10 meglehetősen nevetségesnek tűnő online vállalkozást mutatunk be röviden, az érdekesebbekre pedig részletesebben is kitérünk. Akad itt minden, álmikulástól szerzetesekig, csak egyvalami közös az ötletekben: egytől-egyig gazdaggá tették merész kiagyalójukat. Vágjunk is bele!

Az egymillió dolláros weboldal - Már lerágott csont...

Korábban részletesen beszámoltunk a világhírűvé vált Alex Tew kezdeményezéséről, melynek keretében 1 millió pixelre osztotta fel weboldalát, ahol bárki vehetett magának egy pixelnyi felületet 1 dollárért. A kis négyzetek természetesen egytől-egyig elfogytak, és azóta már hódít a második próbálkozás is, egy kisebb csavarral. A titokról részletesebben az alábbi linken olvashatsz:

https://www.penzcentrum.hu/cikk-1004828-1.html

Mikulást játszani évi 1 millió dollárért? Bejött az elmebeteg ötlet!

Byron Reese nem érte be kevesebbel, minthogy álmikulássá váljon és szerezzen egy valódi, északi sarki, alaszkai postacímet. Ezt a nemes tevékenységet a SantaMail.org cégben végzi, mely gyakorlatilag megrendelésre északi sarki bélyeggel ellátott, díszes levelet küld a télapótól a címzett gyerekeknek. A szülők már az első üzleti évben, 2001-ben 10 ezer ilyen levelet rendeltek, az elmés alapító azonban rájött arra, hogy üzletága "kissé" szezonális, éppen ezért ma már szülinapi köszöntést is lehet a mikulástól rendelni, melynek köszönhetően a 2005-ös bevétel már elérte az 1 millió dollárt.

A vállalkozó elmondása szerint ez a biznisz egész évre ellátja munkával őt és alkalmazottait, mostanra azonban sikerült kiépíteni egy szigorú minőségellenőrzési rendszert, hogy a megugró kereslet ne mehessen a színvonal rovására. Byron Reese arra a kérdésre, min töri még a fejét, több fórumon is sejtelmesen csak annyit mondott: "havat szeretnék szállítani a forró éghajlatú területekre". Lehet, hogy ezt is komolyan gondolja?

Doggles: ékszerezd fel a kutyád, természetesen a neten!

Egy misét a doggles.com is megér, melynek segítségével bárki megvásárolhatja online házikedvence számára a legtrendibb cuccokat, napszemüvegeket, ékszereket és egyéb kézenfekvő termékeket. Akármekkora észvesztő hülyeségnek is hangzik, a kiagyalók ma már dollármilliomosok és világszerte számos üzlettel rendelkeznek.

Lézer-szerzetesek: évi 2,5 millió dollárért

A LaserMonks.com hazánkban sem tartozik az ismeretlen vállalkozások közé, néhány szót azonban mindenképp megér a nyomtatópatronokat töltögető szerzetesek esete, akik 2005-ben 2,5 millió dollárt kaszáltak nemes tevékenységükkel és ügyfeleik sorában olyan társaságokat tudhatnak, mint a Morgan Stanley.

Az ötletgazda, Bernard McCoy atya szerint természetes amit csinálnak, hiszen 900 évvel ezelőtt a szerzetesek tintát és papírt készítettek, így eredetileg is vállalkozók voltak. A LaserMonks.com oldal irodaszerek, elsősorban újratöltött nyomtatópatronok értékesítésével foglalkozik. A cég 2002-es bevétele 2000 dollár volt, mely 2005-re 2,5 millióra duzzadt.

A kitaláló elsősorban a kolostor fenntartása érdekében igyekezett nyereséges tevékenységet találni, a 150 ezer dollárra becsült fenntartási költséget azonban azóta sokszorosan sikerült túllépni, a többlet pedig jótékony célokra megy. Az ötlet egyébként triviális módon született: Bernard McCoy saját példáján ébredt rá, hogy a nyomtatógyártók a tintapatronok irreális árazásával keresnek vagyonokat, és erre a problémára igyekezett megoldást találni. Később persze gombamód szaporodtak a patrontöltő cégek a neten, a nyomtatócégek pedig hiába pereltek, az ágazat mára megszilárdult.

A kolostor honlapja mára már online imakérelmeket is befogad és hamarosan az elektronikai cikkek széles skáláját szeretné árusítani. Hirdetésre minimálisat költenek, mely a médiavisszhang ismeretében érthető is. A 2006-os bevételt korábbi nyilatkozataiban 5 millió dollár fölé várta az atya.

Antenna-figurák: és ez még nem a jéghegy csúcsa...

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az antennaballs.com honlap már első látásra is megmosolyogtató, ha azonban jobban belegondolunk, hogy az ötletgazda ebben az esetben autóantennára díszítésként tehető figurákat árul online, akkor még nehezebb elhinni, hogy ebből mára dollármilliókat keresett, pedig ez a helyzet.

Fitness kártyák: viszik, mint a cukrot

A FitDeck.com megalapítója sem tétlenkedett sokat, létrehozott egy testedző gyakorlatokat tartalmazó kártyapaklit, melyet csaknem 19 dollárért árul online és éves szinten mintegy 5 millió dollárt kasszíroz vele.

HIV-randi: van rá kereslet

A PositivesDating.com arra szakosodott, hogy HIV-pozitívaknak segítsen társat találni. Az alapítók 2006-ra 110 000 dolláros bevételt reméltek korábbi nyilatkozataikban és két éven belül 50 ezer regisztrált tagra számítanak.
Pelenkatartó táska: korábban senki nem gondolt erre

Christie Rein anyaként döbbent rá arra, hogy ha utazik kisgyermekével, akkor bajosan tudja úgy szállítani a pelenkát és törlőkendőt, hogy azok ne gyűrődjenek össze. Megoldásként kezdetben a hűtőláda kínálkozott, a hölgy azonban úgy gondolta, hogy ezt a gyakori problémát számos nő minden bizonnyal szívesebben megoldaná valami divatos kis táskával, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki. Férjével megalkották a 4-6 pelenka és egy csomag törlőkendő szállítására alkalmas táskát, melyből 2005-ben több mint 180 ezer dollár értékben adtak el. Ma már a táskák világszerte 120 butikban megtalálhatók és darabonként 15 dollárért a diapeesandwipees.com oldalon is megvásárolhatók.

Pénzkeresés hátradőlve: domain-névadás

A PickyDomains.com abból igyekszik üzletet csinálni, hogy ma már rengeteg domain-név foglalt, így korántsem egyszerű valakinek egy megfelelő nevet találni születendő weboldalához. A vállalat kockázatmentesen nyújt segítséget a tanácstalanoknak, fizetni ugyanis csak akkor kell, ha elégedett a megrendelő az eredménnyel és megtörténik a domain-regisztráció.

És hogy a portál megalkotójának dolgoznia se kelljen, az oldalra befutó ajánlatkérésekre bárki megfogalmazhatja ötleteit, melyeket 30 napon keresztül csokorba gyűjtve kap meg a megrendelő. Amennyiben az egyik ötlet megtetszik neki, kifizet érte 50 dollárt, melynek felét megkapja a kitaláló, a másik fele pedig megmarad az oldal üzemeltetőjénél. Az oldal készítője a közeljövőben éves szinten 100 ezer dolláros nagyságrendű bevételre számít.

Műanyag szerencsecsontok: ez mindennek a teteje!

A legnagyobbat talán a luckybreakwishbone.com kitalálója alkotta, melyhez félünk kommentárt fűzni. Legyen elég annyi, hogy műanyag szerencsecsontokat árulnak, melyből napi 30 000 db-ot gyártanak és 2006-ban az éves bevétel állítólag az 1 millió dollárt közelítette.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm