15 °C Budapest

Utószezoni nyaralás: alacsony árak, széles kínálat

2012. augusztus 23. 05:23

Bár tradicionálisan augusztus 20-ával zárul a nyaralási szezon, mégis jól járhat az, aki a nyár hátralevő napjaira tervezte-tervezi utazását. Az előrejelzések szerint ugyanis a strandidő marad még egy darabig, az árak viszont már az utószezont idézik.

Magyarországon tradicionálisan az augusztus 20-i nemzeti ünnep zárja a nyaralási szezont, idén azonban szűk két hét még hátravan a (szeptember 3-i) iskolakezdésig, a strandidő egyértelműen marad (sőt, ezen a héten még kimondottan kánikulával számolhatunk). A számok ugyanakkor azt mutatják, jól járnak azok, akik augusztus végére tervezték-tervezik nyaralásukat: a szállásárak egyértelműen az utószezont idézik, a hotelek, panziók, falusi vendéglátóhelyek árai alacsonyabbak a csúcsszezonénál, ráadásul egyes helyeken a strandbelépők, vagy az éttermek, büfék árai is kedvezőbbek, mint a korábbi hetekben.

"A nap még süt, csak az árak esnek"

A hazai szállodák, szállodaláncok kínálatát böngészve szinte mindenhol találkozhatunk nyárzáró akciókkal: Gyulán például félpanziós ellátással (**** hotelben) már 9 ezer forint/fő/éj alatt is találhatunk szállást, gyerekeknek 10 éves korig díjmentesen. Több hotel speciális csomagajánlatokkal (2=3 éjszaka, 3=4 éjszaka) várja a vendégeket, sok helyen elengedik a hétvégi felárat, esetleg felár nélküli félpanziós ellátást kínálnak.

A legjobb és a legolcsóbb strandok a Balatonnál: itt a lista! - KATTINTS!

Az ismertebb fürdővárosokban (Hajdúszoboszló, Gyula, Zalakaros) a csúcsszezonhoz képest akár 20-30 százalékkal olcsóbb árakat találhatunk, de a balatoni szállodák árai is csökkentek az elmúlt hetekhez képest.

Kereslet még mindig van, leginkább a parthoz közeli szállások kelendőek - mondta el lapunknak egy, a Balaton északi partján szállásokat közvetítésével foglalkozó iroda munkatársa. Előny, hogy most azoknak is tudnak szabad szobát adni, akik "csak beesnek az utcáról", de alapvetően 1000-1500 forinttal olcsóbbak az (éjszakánkénti) árak, mint a főszezonban.


Érdemes ugyanakkor figyelni arra, hogy több szálloda teltházzal üzemel még ezekben a napokban is. Az alsópáhoki Kolping Hotel marketingvezetője, Kutai Dóra a Pénzcentrum.hu kérdésére elmondta, hogy náluk a szezon még bőven tart, de szeptemberrel nem ér véget az élet, mivel sok kisgyermekes családot nem köt az iskolakezdés időpontja. A család-és gyermekbarát szolgáltatásokat kínáló hotel teltházzal üzemel, a legtöbben már erre az időszakra is hónapokkal ezelőtt lefoglalták szobáikat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Tisza-tó legnagyobb szállodája, a Tisza Balneum Thermal Hotel is magas foglaltsággal üzemel a következő napokban - számolt be lapunknak Kerek Péter, az Accent Hotel Management marketingvezetője. A szállodában nem is augusztus 20-ához, hanem az iskolakezdéshez igazították a szezonzárást, mivel itt nem csak a tó fürdési, strandolási lehetőségeire, hanem az aktív turizmusra (evezés, kerékpározás) is nagy a kereslet. Ez utóbbi sportokat nem csak strandidőben, hanem kicsit hűvösebb, de még száraz időben is élvezhetik a vendégek. Mint megtudtuk, a szobák több mint felét előzetesen, hónapokkal ezelőtt lefoglalták már, egy részük iránt viszont 1-2 hete növekedett meg a kereslet. A szálloda a nyári szezonban elsősorban a családos vendégeket vonzza, ősszel inkább párok, baráti társaságok veszik igénybe szolgáltatásait.

Mindenképp érdemes most belföldi szállást keresni, az árak valóban alacsonyak, a szabad helyek miatt viszont a választék jóval nagyobb, mint a főszezonban - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak a Magyar TDM (turisztikai desztináció menedzsment) Szövetség elnöke. Balogh Károly szerint elsősorban az egészségtursiztikai helyek lehetnek vonzóak az utazók számára, de az időjárás kiválóan alkalmas erdei kirándulásokra, városlátogatásokra is.

A szakember szerint a magánszállások kimondottan alacsony árakon működnek ezekben a hetekben, családonként 8-10 ezer forintos éjszakánkénti áron akár szállodai színvonalú ellátást is találhatunk, a frekventáltabb helyeken 2000-3000 forint/fő/éj áron jó minőségű apartmanokat bérelhetünk. Balogh Károly ugyanakkor az egyre magasabb színvonalú kempingeket is ajánlja, azoknak is, akik akár évtizedek óta nem sátraztak.

Programokból sem lesz hiány

Országszerte nyárzáró programokkal várják az érdeklődőket a következő hétvégéken. Balatonalmádiban például Pálinkanapokat tartanak, Balatonkenesén az Országos Lecsó fesztivállal készülnek, Nyíregyházán holnap kezdődik a VIDOR fesztivál. Jövő hétvégén Szegeden Nemzetközi Tiszai Halfesztivált rendeznek, a Kecskemét melletti Helvécián pedig Szüreti Mulatsággal várják a vendégeket.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem